Een kwartet van gewicht trad deze avond op in L’An Vert in Luik. Aangevoerd door de Italiaanse tenorsaxofonist Daniele Martini traden vier nationaliteiten aan. Fotograaf Jeanschoubs ging op verkenning.

João Lobo

Daniele Martini komt uit Italië, pianist Bram De Looze is een Belg, contrabassist Manolo Cabras is geboren op Sardinië en drummer/percussionist komt uit Portugal. Omdat jazz verbroedert zat geen van de musici hun nationaliteit in de weg. De reden daarvan is uiteraard ook de technische kwaliteit van de vier muzikanten.

Daniele Martini

Tenorsaxofonist Daniele Martini is geboren in Rome, maar woont al geruime tijd in Brussel. Hij beweegt zich van geïmproviseerde jazz tot Afrobeat en noise, maar zoals bij alle Italianen blijft de melodie toch de leidraad.

Manolo Cabras

Pianist Bram De Looze is uiterst bekend in België en ver daarbuiten. Hij ontving deze zomer de Sabam Award bij het festival Gent Jazz in de categorie jong talent. Hij toert momenteel in de Jazzlab-series solo op piano forte. Contrabassist Manolo Cabras is afgestudeerd in Nederland en bracht onlangs een eigen cd uit: Melys In Diotta.

Bram De Looze

Percussionist João Lobo begon al op 13 jarige leeftijd met drummen. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waarna hij in Nederland bekroond werd met verschillende prijzen. Hij speelde ook enige tijd in de band van de Italiaanse trompettist Enrico Rava. Na enige tijd door Europa te hebben gezworven, koos hij Brussel als zijn thuishaven.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

Daniele Martini Quartet
L’An Vert Luik (B), 28 september ‘19

Daniele Martini – tenorsaxofoon
Bram De Looze – piano
Manolo Cabras – contrabas
João Lobo – drums en percussie

 

Previous

Met Miles Davis naar de film

Next

Wees welkom bij de drie broedplaatsen in Paradox

Lees ook