Nu muziekevenementen weer aarzelend op gang komen, meldde zich ook het driedaagse Belgische festival Jazz au Broukay weer aan het front. Fotograaf Jean Schoubs ging twee dagen plaatjes schieten.

Alain Pierre

Jazz au Broukay wordt elk jaar georganiseerd in Eben-Emael bij Luik, duurt drie dagen en telde dit jaar evenveel thema’s: Family in Jazz, Zigeunerschommel en Jazz op het terras. Er traden bij deze thema’s achtereenvolgens vier, drie en een groep(en) op.

Antoine Pierre

De eerste dag, vrijdag 20 augustus werd afgesloten door het Alain en Antoine Pierre Quartet. Antoine Pierre is de bekendste, hij is immers de vaste drummer van Taxi Wars.

Jasen Weaver

En wat te denken van Antoine Pierre’s samenwerking met landgenoot en trompettist Jean-Pierre Estiévenart? In beide gevallen is er volop ruimte voor het meesterschap van deze begenadigde drummer.

Jacques Pirotton

Broer Alain Pierre is gitarist. Hij studeerde klassiek gitaar, kamermuziek en vrije improvisatie. Hij bespeelt een twaalfsnarige en klassieke akoestische gitaar. Naast gitarist is hij ook componist en invaller bij allerlei groepen die al snel op de hoogte zijn gekomen van zijn kwaliteiten.

Dominique Paats

Samen met zijn broer Antoine vormt Alain het gelijknamige kwartet, dat het vooral moet hebben van snaarinstrumenten: twee gitaren, contrabas en natuurlijk slagwerk.

Jasper Somsen

Op de tweede dag trad als dagsluiting het Paulus Schäfer Trio met Dominique Paats aan. Schäfer is een waardige vertegenwoordiger van de gipsy jazz. Hij werd daarin ondersteund door onder andere contrabassist Jasper Somsen, die veel meer bekendheid geniet als jazzmusicus.

Max Baggerman

In het kwartet van Paulus Schäfer huist ook Max Baggerman. Hij mag de spreekwoordelijke duizendpoot worden genoemd: naast gitarist is hij ook elektricien, forensisch onderzoeker en filmregisseur.

Paulus Schäfer

En als gast was daar accordeonist Dominique Paats. Met hem werden de gipsyklanken van het Paulus Schäfer Trio naar de juiste hoogten gestuwd.

REDACTIE
Foto’s JEAN SCHOUBS

 

JAZZ AU BROUKAY
Luik, 20 en 21 augustus

ALAIN EN ANTOINE PIERRE QUARTET
Alain Pierre – gitaren
Jacques Pirotton – gitaar
Jasen Weaver – contrabas
Antoine Pierre – slagwerk

PAULUS SCHÄFEER TRIO EN DOMINIQUE PAATS
Paulus Schäfer – gitaar
Dominique Paats – accordeon
Max Baggerman – gitaar
Jasper Somsen – contrabas

 

www.jazzaubroukay.be

Previous

Jazz Middelheim is hernieuwd en ook nog eens herboren

Next

Tien jazzcomponisten mogen een ton gaan verdelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook