Eén dag in de programmering van JazzOUT Fest Limburg stond in het teken van latin-jazz, de laatste. Daarvoor zorgden drie groepen die optraden in de Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Fotograaf Jeanschoubs schoof aan.

Hermine Deurloo

JazzOUT Fest Limburg is een nieuw festival dat dit jaar duurde van 1 tot en met 9 april. Het speelde zich af in theaters in Roermond, Weert, Heerlen, Venlo en Maastricht.

Lilian Vieira

JazzOUT Fest Limburg wil een evenement gaan worden, waar genoten kan worden van jazz in velerlei stijlen. Daarvoor worden grotere namen en aankomend talent samengebracht. Alles onder de noemer: Limburg bruist van de jazzactiviteiten.

Diego Imbert vergezelde Richard Galliano.

Op zaterdag 9 april werd het festival afgesloten in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Met een dag vol latin-jazz, die werd gebracht door drie formaties. Daarnaast was er een randprogramma met dj’s en het project Peter Hermesdorf Invites.

Richard Galliano

De dag werd geopend door een kwintet met als pijlers mondharmonicaspeelster Hermine Deurlo, pianist Mike Boddé en zangeres Lilian Vieira. Zij brachten een ode aan de onlangs overleden grondlegger van de bossa nova, Joao Gilberto.

Sabrina Starke, frontvrouw bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

De naam van Richard Galliano behoeft nauwelijks toelichting. Zijn spel op accordeon en bandoneon strekt zich uit van klassiek tot jazz. Onder invloed van Astor Piazzolla ontwikkelde hij een eigen Franse stijl: New Jazz Musette. Galliano werkte met talloze jazzzgrootheden en breidde het Franse muzikale erfgoed uit met stukken als Allée des Brouillards en Vie Violence.

Rob Horsting, vocalist bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.
Rob Horsting, vocalist bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw trad in volle sterkte aan. Met aan het front zangeres Sabrina Starke. Het JOC kent een zeer divers repertoire, waardoor het zich gemakkelijk kon voegen in de latin-jazz die deze avond beheerste.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

JAZZOUT FEST LIMBURG
Theater aan het Vrijthof Maastricht, 9 april

Lilian Vieira – zang
Hermine Deurloo – mondharmonica
Mike Boddé – piano
Breno Viricimo – contrabas
Enrique Firpi – drums

Richard Galliano – accordeon en bandoneon
Sébastien Giniaux – gitaar en cello
Diego Imbert – contrabas

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Sabrina Starke – zang

 

WWW.JAZZOUTFEST.COM

Previous

25-jarig Motives for Jazz richt festival als etalage in

Next

Pascal Vermeer is weer terug van lang weg geweest

Lees ook