Het waren niet de minsten die deze avond de serie Jazz op het Plein in Genk gestalte gaven. Binnen het Jeroen Reggers Kwartet huisden immers bekende Belgische musici als Nicolas Thys en Steven Delannoye.

Jeroen Reggers

Gitarist Jeroen Reggers en slagwerker Gert-Jan Dreessen kennen elkaar al vanaf hun jeugd. Sindsdien spelen ze samen, zoals drie jaar geleden tijdens Jazz Middelheim. Daarmee mochten ze (nog) niet de bekendheid verwerven van Thys en Delannoye.

Steven Delannoye

Met de komst van tenorsaxofonist Steven Delannoye en contrabassist Nicolas Thys is er sprake van een sterke en hechte eenheid. De interactie tussen saxofoon en gitaar is een van de handelsmerken van het kwartet.

Gert-Jan Dreessen

Dat is ook de wisselwerking tussen improvisatie en melodie en harmonie. Het viertal schroomt niet om groovy concertdelen af te wisselen met ingetogen, sfeervolle momenten. Alle stukken zijn van Jeroen Reggers.

Nicolas Thys

Bij gitaar is in de jazz anno 2021 de invloed van Bill Frisell nauwelijks ondenkbaar. Maar ook Nils Felder blijkt bij het Jeroen Reggers Kwartet een inspiratiebron. En jazeker, ook Radiohead, een toonaangevende band in de popmuziek, komt wel eens om de hoek kijken.

Jazz op het Plein speelt zich telkens af op het voormalige terrein van de Mijn van Genk.

Jazz op het Plein speelt zich traditiegetrouw af bij C-Mine in Genk, de plek waar de vroegere mijnbouw nog altijd diepe visuele indrukken nalaat. Sfeer is er altijd gewaarborgd.

REDACTIE
Foto’s JEAN SCHOUBS

 

JAZZ OP HET PLEIN
C-Mine Genk, 11 augustus 2021

Steven Delannoye – tenorsaxofoon
Jeroen Reggers – gitaar & composities
Nicolas Thys – contrabas
Gert-Jan Dreessen – slagwerk

 

WWW . C-MINE . BE

Previous

Nieuwe jazzprijs: de Karel van Eerd Music Award

Next

Gelukkig is Jazz Middelheim in Antwerpen er weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook