Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in volle breedte in het Bimhuis in Amsterdam.

De kraamkamer van een eersteklas jazzorkest. Zo noemt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw haar serie JOC Jazz Factory. JazzNu ging op kraamvisite in het Bimhuis in Amsterdam voor een alles zeggende fotoreportage.

 

Juan Martinez

Het JOC benut zijn kraamkamer om nieuwe benaderingen van bigband-jazz uit te proberen. Er zijn tijdens de concerten van de reeks actuele composities van bandleden, maar ook van componisten en jazzmusici met wie het orkest vaak werkt, te beluisteren.

Simon Rigter was een van de musici die nieuw werk schreef voor het JOC.

Zo was er deze avond nieuw werk te horen van Martijn van Iterson, Rob Horsting en Ilja Reijngoud. En ook Simon Rigter liet nieuwe bladmuziek op de lessenaars zetten. Rob Horsting was de dirigent van dienst.

Frans van Geest

Het JOC treedt met grote regelmaat op in het Bimhuis. Vele solisten werden mee naar Amsterdam getroond om de gespecialiseerde big-bandmuziek extra luister bij te zetten.

Angelo Verploegen en Sjoerd Dijkhuizen.

Tijdens dit concert van de JOC Jazz Factory werd het publiek gegrepen door de nieuwe klanken. Fotografe Ranjani Nirosha was aanwezig en zorgde met haar geoefende oog voor een sfeervolle reportage van zowel de solisten als het gehele orkest.

REDACTIE
Foto’s RANJANI NIROSHA

Jazz Orchestra of the Concertgebouw – JOC Jazz Factory
Bimhuis Amsterdam 11 maart ’19

www.jazzorchestra.nl

Previous

Lizz Wright met ode aan zuidelijke staten van VS

Next

Jazzrock Bram Weijters Crazy Men in beelden gevangen

Lees ook