Een bijzonder trio trad deze dag op in het Cultureel Centrum van Ans in België in de serie ‘Jazz Al’Trappe’. Basgitaar, piano en drums droegen de boodschap uit.

Michel Vrydag

Een onderzoek naar de zo uiteenlopende achtergronden van jazz, folk en rock. En tevens een project dat de eigen wortels in kaart brengt. Dat heet Mapping Roots. Bemand door basgitarist Michel Vrydag, Bram Weijters op elektrische piano en Daniel Jonkers op drums.

Het trio telt in elk geval twee bekende Belgische jazzmusici, Bart Weijters en Daniel Jonkers. Michel Vrydag mag dan misschien iets minder in de kijker hebben gestaan, hij doet voor de twee anderen niet onder.

Bram Weijters

De basgitarist studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen en deed daarna verdere kennis op bij Hatzi, de bassist van Aka Moon. Hij maakte deel uit van een kwartet met saxofonist Erik Bogaerts en toert nu met Mapping Roots.


Bram Weijters behoeft nauwelijks introductie. Ook hij studeerde in Antwerpen en toog nadien naar het Conservatorium van Brussel. Zijn naam is verbonden met diverse cd’s, in duo- of kwartetvorm.

Daniel Jonkers

Daniel Jonkers bezocht ook het Conservatorium van Brussel, benevens dat van Maastricht. Hij speelde onder meer in het Positive Tentet van Michel Herr en het trio van Tim Finoulst.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

VRYDAG/WEIJTERS/JONKERS – MAPPING ROOTS
Centre Culturel d’Ans, Ans (B), 3 december ’21

Michel Vrydag – basgitaar
Bram Weijters – elektrische piano
Daniel Jonkers – slagwerk

Previous

Carina van der Walts verdriet om klimaatcatastrofe

Next

‘Festive’ monumentaal eerbetoon aan Dick de Graaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook