Een merkwaardig trio, gevormd door fluegelhorn, elektrische gitaar en drums is het vehikel waarmee koperblazer Angelo Verploegen 35 jaar reizen over de wereld wil vormgeven. Dit resulteerde in een cd, die deze avond werd gepresenteerd in Den Bosch.

Angelo Verploegen

The Art of Traveling Light is de titel van het album, dat naast Angelo Verploegen gestalte krijgt door gitarist Wim Bronnenberg en slagwerker Jasper van Hulten. Drie musici die de lichtheid van reizen door hun identiteit benadrukken.Angelo Verploegen koos bewust voor een bezetting zonder contrabas, waardoor gitaar, fluegelhorn en slagwerk alle ruimte krijgen de teerheid die hij nastreeft én de transparantie die deze muziek nodig heeft, in bijna een uur uit te spreiden.

Wim Bronnenberg

Voor het concert dat was gekoppeld aan de presentatie van The Art of Traveling Light was gekozen voor de intieme entourage van de Willem II Toonzaal in ’s-Hertogenbosch. Daar kreeg het trio alle ruimte om de bedoeling van het album aan het publiek over te brengen: traditionele muziek, gedrapeerd in schoonheid.

Jasper van Hulten

Het trio volgde tijdens het concert grotendeels de cd, ook in de volgorde waarin de nummers daarop zijn gerangschikt. Het slotstuk van de cd, In The Wee Small Hours Of The Morning, werd vervangen door Take The A-Train van Duke Ellington, vertolkt door Angelo Verploegen en Jasper van Hulten.

Wim Bronnenberg en Angelo Verploegen

De omschrijving ‘traditioneel’ hierboven slaat op de keuze van het repertoire: You’de Be So Nice To Come Home To, Time After Time, Nature Boy, Dance Of The Infidels, Cry Me A River en het voornoemde slotstuk. Alle min of meer klassiekers in voornamelijk het jazzgenre.

Angelo Verploegen

Daarbij mag zeker ook Een Beetje Zenuwachtig worden gerekend. De compositie is van de hand van Misha Mengelberg, voor wie Angelo Verploegen een groot respect koestert. Naar eigen zeggen niet alleen vanwege zijn zo merkwaardige oeuvre, maar ook vanwege zijn ‘exquise verzameling Schotse single malts’.

REDACTIE
Foto’s TOM BEETZ

Angelo Verploegen – Wim Bronnenberg – Jasper van Hulten – presentatieconcert The Art Of Traveling Light

Willem II Toonzaal Den Bosch, 27 augustus ’20

Angelo Verploegen – fluegelhorn
Wim Bronnenberg – elektrische gitaar
Jasper van Hulten – slagwerk

Previous

Alternatieve vorm voor Zomer Jazz Fiets Tour

Next

Jef Neve: solidair met anderen door overleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook