Het Plumes Quartet was deze avond te gast bij Jazz Al’ Trappe in het Cultureel Centrum van Ans. In de mooie bezetting van gitaar, tenorsaxofoon, orgel en slagwerk. Fotograaf Jeanschoubs ging een kijkje nemen.

Nicolas Rousserie

Het Plumes Quartet uit het Franse Angers bracht in 2016 zijn eerste album uit: Plumes Quartet. In Ans speelden de vier hoofdzakelijk werk van deze cd.

Pierrick Menuau

Gitarist Nicolas Rousserie en tenorsaxofonist Pierrick Menuau maakten vanaf de oprichting deel uit van CIM, de eerste jazzschool van Frankrijk. Hun ervaring vormde een fraaie tegenstelling met de 19-jarige organist Levi Harvey.

Thomas Le Gallo

Slagwerker Thomas Le Gallo begeleidt in de traditie van Jimmy Smith en Oscar Pettiford. Dat laatste is opmerkelijk, want het kwartet kent geen bassist. Een slagwerker die gedeeltelijk de verrichtingen van een contrabassist opvangt, tekent diens brede kijk op jazzmuziek.

Levi Harvey

Het Plumes Quartet speelde voornamelijk werk van de eerste cd, maar ook van een volgende, die in de maak is. Ballads en stukken die vooral waren gebaseerd op ‘groove’ vermaakten de toeschouwers in Ans. Soms kwam Wes Montgomery en dan weer Kenny Burrell voorbij. Diversiteit ten top derhalve.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

PLUMES QUARTET – JAZZ AL’ TRAPPE
Cultureel Centrum Ans (B), 5 november ‘21

Pierrick Menuau – tenorsaxofoon
Nicolas Rousserie – gitaar
Levi Harvey ­ orgel
Thomas Le Gallo – slagwerk

Previous

Suite ‘Secular Psalms’ van Dave Douglas is het nét niet

Next

Bram Stadhouders' ‘Suite X’ kent ademloos resultaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook