De Pop Up Jazzclub in Maastricht beleefde deze dag zijn tweede editie. Met twee groepen: Marta Arpini met haar kwintet en Jo Didderen met zijn L’Équipe de Rêve. Wat u zegt: twee uitersten. Fotograaf Jeanschoubs ging op verkenning.

Bart Oostindie

De Italiaanse Marta Arpini is een zangeres die gefascineerd is door instrumentale muziek. Zelf is ze geïnspireerd door musici als Rufus Wainwright, Andy Shauf en Adrianne Lenke. Dat resulteert in een mengeling van vocale jazz en dromerige indiepop.

Marta Arpini

Het dient gezegd dat de instrumentatie van haar kwintet daar nauwkeurig op is afgestemd: haar zang wordt ondersteund door gitaren, piano, contrabas, drums en percussie.

Jo Didderen

Contrabassist Jo Didderen is een kind van het Limburgse land. En daar ook heeft hij gegrasduind om zijn octet samen te stellen: L’Équipe de Rêve.

Johan de Haan

Die naam mag je vertalen als ‘Droomploeg’. Jo Didderen ronselde zijn club in de zo uitgebreide Euregio. En hij deed dat door oude rotten en aankomend talent te mixen.

Marc Huynen

L’Équipe de Rêve brengt stevige, groovy muziek die het midden houdt tussen die van New Cool Collective en de formaties die de bekende Blue-Noteklassiekers vertolken. Dat wil zeggen: traditie gekoppeld aan jazzy ontwikkelingen van nu.

Tim Daemen

De Pop Up Jazzclub is ontstaan uit een innige samenwerking tussen Jazz Maastricht en Theater aan het Vrijthof. Elke voorlaatste vrijdagavond van de maand wordt de club op het schild gehesen. Jazzmusici en luisteraars gaan een intieme muzikale beleving aan, dat is althans het credo van de Pop Up Jazzclub. Er wordt ruimte geboden aan praktisch alle vormen van jazz.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

POP UP JAZZCLUB 
Theater Kumulus West Maastricht, 27 mei ’22

Marta Arpini Kwintet
Marta Arpini
– zang en gitaar
Massimo Imperatore – gitaar
Adrian Moncada – piano
Mauro Cottone – contrabas
Giacomo Camilletti – drums en percussie

Jo Didderen L’Équipe de Rêve
Marc Huynen
– trompet
Tim Daemen – trombone
Rob Sijben – altsaxofoon
Bart Oostindie – gitaar
Johan de Haan – toetsen
Jo Didderen – contrabas
Ron van Stratum – percussie
Jerome Cardynaals – drums

 

www.jazzmaastricht.com

Previous

Charli Green (rondetijd 3.29,78)

Next

Romain Pilon Trio ingetogen en sterk overtuigend

Lees ook