Gitarist Ruben Hoeke bracht zijn zesde album uit: ‘All Saints’. Voor de presentatie ervan toog hij naar De Flux in Zaandam, waar hij optrad met gasten Jan Akkerman en Niels Schutte. JazzNu reisde mee voor een fotoreportage.

 

Jan Akkerman was gast bij de Ruben Hoeke Band.

De Ruben Hoeke Band bestaat al vijfentwintig jaar. In de voorbije vier jaar zijn vier albums uitgekomen. Met muziek die de bandleider omschrijft als een mengeling van jazz, fusion, wereldmuziek, funk en soul. Maar bovenal blues en rock, want die muziekstijlen zitten ingebakken in het dna van Ruben Hoeke.

Niels Schutte was eveneens als gast toegevoegd aan de vaste bezetting van de Ruben Hoeke Band.

In een recent interview in Blues Magazine zei hij daarover: “Bij elkaar hebben we onze eigen sound. Zoals niemand anders klinkt en/of speelt. Dat durf ik wel te stellen ja. Je kunt er van houden of niet, dat blijft een kwestie van smaak. We maken gewoon de muziek die wij fijn vinden. Ik heb nooit gebogen voor commercie en zal dat ook nooit doen. Ik word veel rijker van goede muziek en fijne vrienden dan van heel veel munten.”

Ruben Hoeke, gitarist en bandleider.

Buitenbeentje op All Saints is het nummer Love Is Blindness van U2. Ruben Hoeke is een enorme fan van deze Ierse band. Dat hij voor Love Is Blindness koos is opvallend, omdat dit zeker niet het bekendste nummer is van U2 en de band het stuk maar twee keer live uitvoerde. Daarbij komt ook nog eens, dat het oorspronkelijk werd geschreven voor Nina Simone.

Zanger Lucas Pruim.

Inmiddels is de Ruben Hoeke Band blij dat deze compositie het repertoire verrijkt. Love Is Blindness is belangrijk vanwege de tekst, maar ook door de gitaarsolo die Ruben Hoeke zelf voor zijn rekening neemt. In Zaandam was De Flux er rechtstreeks getuige van.

Mike Kamp

De albumpresentatie van All Saints was in pop- en cultuurpodium De Flux in Zaandam. Het is onderdeel van FluXus, centrum voor de kunsten. Pop- en bluesmuziek staan hoog in het vaandel van De Flux. De albumpresentatie van de Ruben Hoeke Band was opgenomen in het tweedaagse evenement Blues aan de Zaan.

Eric Hoeke

De promotietour van All Saints telt tot eind december nog vijf concerten: in Hoogland, Middelburg, Hoorn, Eindhoven en Woerden.

REDACTIE
Foto’s RANJANI NIROSHA

RUBEN HOEKE BAND – PRESENTATIECONCERT ‘ALL SAINTS’

De Flux Zaandam, 17 november ‘19

Ruben Hoeke – gitaar
Lucas Pruim – zang
Mike Kamp – basgitaar
Eric Hoeke – slagwerk

Gasten: Jan Akkerman – gitaar
Niels Schutte – toetsen

 

RUBEN HOEKE

 

Previous

Hilverjazz Festival kijkt uit naar zijn derde editie

Next

Laura Jurd snelt met gemak door vele eeuwen muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook