Trompettiste Laura Jurd is een vrouw met lef. Niet alleen in haar spel, zeker ook in haar repertoirekeuze. In C-Mine in Genk (B), gaf ze daar weer knappe staaltjes van weer.

 

Laura Jurd

Laura Jurd behoort tot de jonge generatie Britse jazzmusici, die álle muziek in hun concept incorporeren. Eclectisch noemen ze die werkwijze. Bij Laura Jurd lijkt het er op alsof zij alle muziek die door haar hoofd dwaalt, tijdens een concert ten gehore wil brengen.

Ruth Goller

In Genk deed zij dat met basgitariste Ruth Goller en drummer Corrie Dick. Met de laatste heeft de Laura Jurd al langer een verbintenis, omdat zij elkaar leerden kennen in de befaamde formatie Dinosaur.

Corrie Dick

Het trio van Laura Jurd grasduinde door eeuwen muziek. Immers, haar landgenoot John Dowland leefde vijfhonderd jaar geleden; van de eigentijdse soulzanger Bill Withers koos zij ook werk om haar repertoire uit te breiden.

De voormalige mijnschacht in Genk zorgde voor een fraai decor.

In cultureel centrum C-Mine Genk improviseerde het trio van Laura Jurd dat het een lieve lust was. De leidster speelt niet alleen trompet, ook synthesizer. Hoewel zij is gespecialiseerd in hard bop, schuwt zij vrije improvisaties niet. En keert zij even goed terug naar fraaie melodieën, precies op de momenten dat die haar te binnen schieten.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

Laura Jurd Trio
C-Mine Genk, 20 november ‘19

Laura Jurd – trompet en synthesizer
Ruth Goller – basgitaar
Corrie Dick – slagwerk

www.laurajurd.com

Previous

Ruben Hoeke Band presenteert zijn zesde cd: ‘All Saints’

Next

Pianist Florian Weber is met niemand te vergelijken

Lees ook