Cultureel Centrum De Muze had Sanne Sanne uitgenodigd, een kwartet rond de Nederlandse zangeres en vibrafoniste Sanne Huijbregts. Fotograaf Jeanschoubs toog naar Heusden-Zolder om een en ander vast te leggen.

Roosmarijn Tuenter

Sanne Sanne is een kwartet rond Sanne Huijbregts, waarin zij zingt en de xylosynth bespeelt, een elektrische vibrafoon. Daarnaast houdt zij zich op de podia ook nog bezig met een kalimba, loopstation en glockenspiel. Kortom een percussionist pur sang.

Pat Cleaver

De bezetting van Sanne Sanne mag curieus worden genoemd, want naast die vijf eerder genoemde instrumenten treden nog drie zangstemmen aan, plus een altviool, contrabas en slagwerk. Behalve de leidster/zangeres/componiste zorgen ook de drie andere bandleden voor vocale bijdragen.

Jeroen Batterink

De muziek van Sanne Sanne kun je omschrijven als vocale folk-jazz. Indie rock vormt een onderdeel van Huijbregts’ concept. Zelf vult zij die definitie aan met de woorden ‘sprankelende texturen, rijke vocale harmonieën en verleidelijke grooves’.

Sanne Huijbregts

Sanne Huijbregts is een veelkoppige kunstenaar. Naast uitvoerend musicus, bandleider en componist is zij ook fotograaf en filmmaker. In 2019 startte zij Sanne Sanne als soloproject. In 2020 nam zij het initiatief voor A Song A Day, een YouTube-reeks, waarin zij voor elke aflevering twee musici uitnodigde die op één dag één compositie creëerden, die in haar thuisstudio werden vastgelegd. 

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

SANNE SANNE

CC De Muze Heusden-Zolder (B), 21 juni ’24

Sanne Huijbregts – zang, xylosynth, kalimba, glockenspiel, loopstation
Roosmarijn Tuenter – zang, altviool
Pat Cleaver – zang, contrabas
Jeroen Batterink – zang, slagwerk, glockenspiel

www.sannehuijbregts.com

Previous

Een intrigerend improvisatiereisje naar Tibet

Next

Gidon Nunes Vaz (rondetijd 4.37,39)

Lees ook