De serie Jazz al’Trappe opende deze dag het nieuwe jaar met Steve Houben. In het kader ‘Steve Houben nodigt uit…’ was het de beurt aan het SKR Trio.

Steve Houben

Fotograaf Jeanschoubs toog naar het Cultureel Centrum Ans om de verrichtingen van de vier musici vast te leggen. Sfeervol als vanouds.

Norbert Scholly

Nadat altsaxofonist Steve Houben lang geleden het Conservatorium van Luik had doorlopen, ging hij zich vooral toeleggen op optredens. Maar ook op het opnemen van cd’s. Zoals met zijn zoon Greg en de jonge pianist Pascal Mohy.

Christian Ramon

Voor Steve Houben nodigt uit… richtte hij zich op Duitsland, met name op het Trio SKR rond gitarist Norbert Scholly. Deze werkt vooral met elektronica, maar is ook componist. Eerder trad hij in Ans op met tenorsaxofonist Robert Jeanne. Scholly werkte ook met de WDR Big Band.

Stefan Kremer

Norbert Scholly liet zich in Ans vergezellen door contrabassist Christian Ramon en drummer Stefan Kremer. Die laatste is een stuk bekender, onder meer  vanwege zijn samenwerking met altsaxofonist Jacques Pelzer en Robert Jeanne.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

STEVE HOUBEN NODIGT UIT… SKR TRIO
Cultureel Centrum Ans bij Luik (B), 7 januari ’22

Steve Houben – altsaxofoon
Norbert Scholly – gitaar
Christian Ramon – contrabas
Stefan Kremer – slagwerk

 

www.centreculturelans.be

Previous

De moed, het vuur en de stemmen van Sanne Rambags

Next

Mo van der Does c.s.: vrijgevochten en sprankelend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook