Het trio Kika Sprangers/Martin Fondse/Jörg Brinkmann kwam deze avond in Maastricht zijn album ‘Lumen’ presenteren. Jeanschoubs schoof aan om het concert in beelden vast te leggen.

Jörg Brinkmann

Lyrisch en melancholiek, twee begrippen die elkaar vaak overlappen. Niet bij het trio Sprangers/Fondse/Brinkmann, want voor hen zijn het handvatten voor pogingen om nieuwe muziek te creëren.

Martin Fondse geeft toelichting bij een van de gespeelde nummers.

Hoe zij dat doen? In elk geval kleurrijk en inventief, want de drie inmiddels doorwrochte musici hebben door hun volstrekt verschillende achtergronden en hun compositorische gaven – die even ver uit elkaar liggen… – een stortvloed aan thema’s voorhanden.

Kika Sprangers

De drie namen in 2020 veertien instrumentale stukken op, die zijn samengebracht op het album Lumen. Naar eigen zeggen is toegewerkt naar een minimalistische en filmische sfeer, waarbij voornoemde lyriek en melancholie de dragende pijlers zijn.

Het optreden van dit trio is er een in de reeks Lumière Jazz Nights. Vooral (eu)regionale,  maar ook nationale en internationale uitvoerders krijgen de kans in cinema-café Lumière in Maastricht recent werk in de entourage van een jazzclub te presenteren.

Martin Fondse

De volgende afleveringen van de Lumière Jazz Nights worden ingevuld door het John Goldsby Trio (1 november) en het Jose Angel Lorente Quintet (6 december).

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

LUMIÈRE JAZZ NIGHTS – KIKA SPRANGERS/MARTIN FONDSE/JÖRG BRINKMANN

Lumière restaurant Maastricht, 4 oktober ’22

Kika Sprangers – saxofoons
Martin Fondse – piano, Fender Rhodes, vibrandoneon
Jörg Brinkmann – cello, geluidseffecten

Previous

Wat het geestesoog van Kika Sprangers zag

Next

Prachtig Mondriaan Jazz Festival met sensationele Avishai Cohen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook