SYM is de naam van het trio dat deze avond een concert verzorgde in de serie ‘Jazz op het Plein’ in C-Mine Cultuurcentrum in Genk in België.

 

Hervé Samb

SYM wordt gevormd door gitarist Hervé Samb uit Senegal en de Belgen Nicolas Kummert en Jean Prat, respectievelijk tenorsaxofonist en drummer. Grootste gemene deler bij alle drie de musici: hun voorliefde voor Afrikaanse muziek. Dat uit zich in een steeds bewegende mengeling van jazz, rock en eigentijdse Afrikaanse invloeden.

Hervé Samb, afkomstig uit Senegal en woonachtig in Parijs, speelde met groten als Pat Metheny, Salif Keita, Lisa Simone en Amadou & Mariam. Jazz, hiphop of volksmuziek uit zijn geboorteland zijn de ingrediënten waarop hij zijn aandeel in SYM grondvest.

Nicolas Kummert

Nicolas Kummert is gevormd door de vele reizen die hij ondernam. Dat komt rechtstreeks tot uiting in zijn spel op de tenorsaxofoon. Naast samenwerking met dj’s uit het milieu van house en hiphop, deed hij ervaring op bij musici als Jef Neve, Pierre van Dormael. Manu Dibango, Viktor Lazio en Keziah Jones.

Jean Prat

Jean Prat is het jongste lid van SYM. Hij is de opvolger van de Nederlandse drummer Jasper van Hulten, die in januari van dit jaar het trio verliet. Jean Prat is naast een begenadigd drummer ook producer en componist.

De mijnschacht op het terrein van C-Mine zorgt voor een sfeervol decor.

Het concert van SYM vond zoals gebruikelijk weer plaats op het terrein van de voormalige steenkolenmijn Winterslag in Genk. In de avonduren leveren de oude gebouwen, zoals een van de mijnschachten, prachtige plaatjes op. Fotograaf Jeanschoubs is er verantwoordelijk voor.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

SYM
C-Mine Cultuurcentrum Genk, 14 augustus ‘19

Nicolas Kummert – tenorsaxofoon
Hervé Samb – gitaar
Jean Prat – slagwerk

www.c-minecultuurcentrum.be

Previous

50e editie Jazz Middelheim krijgt een gedroomde opening

Next

Oudere jazzmusici tillen Jazz Middelheim naar de hemel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook