Casa Norda trekt telkens volle bak tijdens de aldaar georganiseerde huisconcerten.

In het Belgische Bilzen staat een huis dat de naam ‘Casa Nardo’ draagt. Maar het had evengoed ‘Casa Musica’ kunnen heten, want met enige regelmaat vinden hier huisconcerten plaats. JazzNu ging op bezoek voor een optreden van accordeonist Philippe Thuriot en trompettist Carlo Nardozza.

 

Jazz onder de schemerlamp: Carlo Nardozza en Philippe Thuriot.

Deze combinatie is niet helemaal toevallig, want Carlo Nardozza is gastheer van de serie huisconcerten, samen met zijn partner Katia Malecki. Ook zij is musicus: zij studeerde in 2006 als pianist af aan het Lemmensinstituut in Leuven.

Carlo Nardozza

Katia Malecki en Carlo Nardozza organiseren de huisconcerten al enige jaren. Vorig jaar stopten zij er even mee, maar deze middag pakten zij de draad weer op. Er traden al gerenommeerde musici op, zoals Bert Joris, Bram Weijters, Peter Hermesdorf en Tim Finoulst.

Philippe Thuriot

Accordeonist Philippe Thuriot bespeelt een zeer breed repertoire, van jazz- en improvisatiemuziek tot klassiek. Hij gaat de uitdaging aan om te ‘duelleren’ met de trompet van Carlo Nardozza. Deze laatste leidt vijf eigen groepen en speelt regelmatig mee met het Brussels Jazz Orchestra. Nardozza is hoofddocent trompet aan het Conservatorium van Maastricht.

 

De niet alledaagse combinatie trompet-accordeon werkte wel!

Fotograaf Jeanschoubs schoof deze dag aan in de woonkamer van Casa Nardo, waar gewoonlijk de concerten plaats vinden. Bij mooi weer is de fraaie tuin van het organiserende duo het podium.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

www.casanardomusic.be 

 

Previous

North Sea Jazz: zacht fondant met krokante korst

Next

Brosella Festival België kiest voor de volle breedte

Lees ook