Jazz op het Plein in het Belgische Genk had deze avond het Tim Finoulst Trio uitgenodigd. Leider/gitarist Tim Finoulst bracht als gast trompettist Bert Joris mee. Fotograaf Jeanschoubs trok nieuwsgierig naar Genk.

Tim Finoulst

Gitarist Tim Finoulst is een veelgevraagde jazzmusicus. Hij treedt onder meer op in tal van jazzensembles zoals de Jelle Van Giel Group, Tutu Puoane Tales By the Moonlight, Nicolas Thys Broadway Neon en Trio In Bocca Al Lupo. Maar hij heeft ook nog tijd om te reizen met zijn eigen trio.

Tim Finoulst kwam naar Genk om met zijn vaste trio en als gast Bert Joris op trompet en bugel zijn tweede album Tender Machine voor te stellen. De plaat bouwt verder op de melodische en ritmische composities van voorganger Narrative. Behalve jazz zijn er ook invloeden uit blues, folk en filmmuziek te beluisteren.

Bert Joris kwam als gast met het Tin Finoulst Trio mee naar Genk.

De titel van het album verwijst naar het gedicht De Mens Is Een Zachte Machine van de Nederlandse dichter Hans Vroman. Mensen uit directe of minder directe omgeving vormen immers de inspiratiebron voor de meeste stukken van het album.

Daniel Jonkers

Tim Finoulst (1986) studeerde in 2010 af aan het conservatorium van Antwerpen, waar hij les kreeg van Hendrik Braeckman en Martijn van Iterson. Hij volgde masterclasses bij onder andere John Scofield, Philip Catherine en Charlie Haden.

Martijn Vanbuel

De gitarist won prijzen met het Sullivan Street Trio (International Jazz Contest Jazz Hoeilaart in 2011) en met Kim Versteynen (Dinant Leffe Jazz Contest in 2013). In 2017 won hij met zijn eigen trio de Jazz Maastricht Awards. Als leraar is Tim Finoulst verbonden aan de kunsthumaniora Musart in Hasselt en het Stedelijk Conservatorium van Hasselt.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

Jazz op het Plein
Cultuurcentrum C-Mine Genk, België, 28 augustus ’19

Tim Finoulst Trio / Bert Joris
Tim Finoulst
– gitaar
Martijn Vanbuel – contrabas
Daniel Jonkers – drums
Gast: Bert Joris – trompet en bugel

 

www.c-minecultuurcentrum.be

 

Previous

Jazzrally in Luik in zeven portretten gevangen

Next

Jazz Fiets Tour helpt je zomaar van eventuele schizofrenie af

Lees ook