‘Le rallye ‘Jazz04 au fil de l’eau‘ is de moeilijke naam – zelfs voor mensen die vloeiend Frans begrijpen – van een jaarlijks evenement in Luik. Het is een rally langs zeven plekken in Luik. Fotograaf Jeanschoubs liep een eind mee.

 

Tuur Florizoone

De muzikale rally is bestemd voor liefhebbers van jazz, maar ook voor nieuwsgierige mensen die met deze muzieksoort kennis willen maken.

Etienne Plumer

Vandaar dat jazz in velerlei vormen wordt gebracht, met ruimte om kinderen er van te laten proeven, maar ook klanken voor bluesliefhebbers en zij die de geïmproviseerde kant van deze muziek opzoeken.

Manuel Rocheman

Accordeonist Tuur Florizoone is zo’n man die zich het liefst wentelt in geïmproviseerde klanken. Melodie is voor hem belangrijk, eraan knutselen doet hij nog liever. Hier in Luik deed hij dat met drummer Etienne Plumer.

Olivier Ker Ourio

Als ‘veermannen van klank’ worden ze omschreven, de Franse pianist Manuel Rocheman en harmonicaspeler Olivier Ker Ourio. De laatste zet daarvoor de chromatische mondharmonica in, waaruit hij Creoolse en Keltische muziek tevoorschijn tovert.

Vincent Thekal

En ja, dan is er nog het Vincent Thekal Trio. Hij is een tenorsaxofonist, die zich maar wat graag laat inspireren door de werelden van Wayne Shorter, Thelonious Monk en Chick Corea.

Alex Gilson

Groove is de leidraad van dit trio. Daarvoor zorgen contrabassist Alex Gilson en Franck Agulhon. De eerste komt uit Frankrijk en heeft zich in Brussel gevestigd, van waaruit hij als vertegenwoordiger van de jonge generatie musici al speelde met Bart Defoort en Cherry Reinhardt..

Er waren kennelijk meer fotografen dan Jeanschoubs…

Agulhon is de vaste drummer van pianist/componist Eric Legnini. De laatste maakte op het voorbije Jazz Middelheim nogal indruk met zijn ode aan de muziek van Les McCann.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

‘Le rallye ‘Jazz04 au fil de l’eau
Luik, diverse locaties, 25 augustus ’19

Tuur Florizoone – accordeon
Etienne Plumer –
slagwerk

Manuel Rocheman – piano
Olivier Ker Ourio – mondharmonica

Vincent Thekal Trio
Vincent Thekal
– tenorsaxofoon
Alex Gilson – contrabas
Franck Agulhon – slagwerk

 

www.out.be

 

Previous

Vrouwen en gipsies op Jazz au Broukay in België

Next

Tim Finoulst Trio en Bert Joris eren mens als machine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook