Een uitdaging, dat was het zeker, dit concert van Toine Thys met twee gitaristen. Het Belgische Alleur was de place to be, fotograaf Jeanschoubs wist er feilloos de weg naar toe te vinden.

Guillaume Vierset

Toine Thys is een gereputeerde tenor-, alt- en sopraansaxofonist, basklarinettist en fluitist in zijn vaderland België. Hij maakte furore met drie albums, waarop zijn uitgebreide vakkennis centraal stond: Grizzly, The Optimist en Orlando.

Toine Thys

Toine Thys is iemand die van uitdagingen houdt. Daardoor zit er een stijgende lijn in zijn carrière, zeker wat zijn creativiteit en artisticiteit betreft. Daardoor omringt hij zich ook vaak met telkens wisselende muzikanten. Zoals de Nederlandse Hammondorganist Arno Krijger en de Amerikaanse pianist Sam Yahel.

Julien Tassin

Deze avond nam Toine Thys een andere gedaante aan. Jazzclub L’An Vert bood hem een carte blanche aan en die aanvaardde de multi-instrumentalist met plezier. Het leek hem een bijzondere uitdaging.

Dus trad hij aan met twee gitaristen Guillaume Vierset en Julien Tassin. Ook nog eens van divers pluimage: de eerste speelt erg breed, zijn spel kent kenmerken van jazz, folk en rock. Hij is bekend geworden als bandlid van de Harvest Group. De verrichtingen van Tassin worden vaak als filmische jazz omschreven. Blues, soul, rock, rootsmuziek en natuurlijk jazz zijn zijn handelskenmerken.

Toine Thys

Het werd in Alleur een sfeervolle boel, de foto’s getuigen ervan.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

TOINE THYS TRIO – JAZZ AL ‘TRAPPE

L’An Vert, Alleur (B),  4 februari ‘22

Toine Thys – saxofoons, basklarinet en fluit
Julien Tassin – gitaar
Guillaume Vierset – gitaar

Previous

MixMonk’ers slepen publiek mee hun zielen in

Next

Zes finalisten Karel van Eerd Award zijn bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook