[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Het is gitarist en componist Corrie van Binsbergen die de najaarssfeer in een luisterlijst presenteert. Het is ‘een weemoedige lijst’ geworden, aldus Van Binsbergen.

Corrie van Binsbergen combineert met haar solo-projecten en Vanbinsbergen Playstation jazz met rock en funk, in zowel gecomponeerde- als geïmproviseerde muziek. Ze studeerde aan het conservatorium in Utrecht en wist zich te profileren met interessante samenwerkingen, met onder andere het Asko|Schönberg ensemble, Zapp 4 en het Nederlands Blazers Ensemble. In 1999 ontving ze de VPRO/Boy Edgar Prijs voor haar creativiteit, vakmanschap en diversiteit.

In 1996 richtte Van Binsbergen Stichting Brokken op, waarbij ze verschillende muziekgenres en kunstvormen samenbrengt. En met succes! Want dat doet ze nog steeds. Op zondag 27 december om 15.00 vindt het Brokken Festival plaats in het Bimhuis met hoogtepunten van de serie in Zaal 100. Ook is ze op pad met Het Wisselend Toonkwintet, met Toon Tellegen, door heel Nederland. Kijk even op haar website voor alle speeldata: www.corrievanbinsbergen.com.

[/column]

[/row]

Previous

Bart Maris: monoloog van een trompetnomade

Next

State X New Forms: nu al zin in festival van volgend jaar

Lees ook