[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Deze week is zangeres, pianist en componist Ineke van Doorn aan de beurt om haar bijdrage te leveren aan onze Spotifyrubriek. Zoals ze zelf zegt: “De Spotifylijst is een, redelijk willekeurige, mix van recente ontdekkingen en all time favourites. Je kunt er uit afleiden dat ik gek ben op de stem, in allerlei settingen. Ook piano is een rode draad. Ik luister thuis niet veel naar muziek, dat doe ik liever òf live òf in de auto, ik hou namelijk ook erg van stilte.” Behalve piano is er nog veel meer te beluisteren. Het is een afwisselende lijst geworden die van start gaat met het onheilspellende Strange Place For Snow door het Esbjorn Svensson Trio en via de bezwerende muziek van het Thomas Chapin Trio en de warme klanken van Betty Carter eindigt in het Afrika van Zap Mama.

Op 8 en 9 oktober presenteert Ineke van Doorn tijdens de Nederlandse Dansdagen in het Bonnefantenmuseum samen met choreografe en danseres Cecilia Moisio een try-out van hun gezamenlijke project Circles. De try-out vindt plaats in een bijzondere ronde ruimte met een uitstekende akoestiek.
[/column]

[/row]

In november touren Ineke van Doorn en gitarist Marc van Vugt een maand door Canada voor concerten, masterclasses en clinics. Ze spelen er als duo, maar ook als kwartet en kwintet met Canadese musici. Tijdens deze tour, genaamd From the inside out presenteert ze tevens haar boek over zang. Op de website van Ineke van Doorn is meer informatie beschikbaar over haar muzikale activiteiten.

www.inekevandoorn.com
www.singingfromtheinsideout.com

Previous

Jazz Middelheim met plaats voor Mozart en Hawkwind

Next

30-jarige ZomerJazzFietsTour gaat nóg leuker worden

Lees ook