[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

De Spotifybijdrage is deze keer van de hand van alt- en sopraansaxofonist Joris Posthumus. Hij staat in april op verschillende podia in Nederland om zijn uitstekend ontvangen tweede album Tokyo’s Bad Boys te promoten.

Posthumus (1973) studeerde zowel aan het Rotterdams conservatorium als in Tilburg. Na zijn studie deed hij met zijn kwartet, bestaande uit pianist Jeroen van Vliet, slagwerker Pascal Vermeer en contrabassist Jurriaan Dekker een tour door Nederland met tenorsaxofonist David Murray. In 2010 nam hij met dit kwartet zijn debuutalbum The Abyss op voor Challenge Records. Het succesvolle album leidde tot een optreden in het programma Vrije Geluiden, North Sea Jazzfestival en een Young VIPS-tour langs twaalf podia in Nederland. In 2011 tourde Posthumus met de band State of Monc door China. Tijdens deze reis werden de eerste contacten gelegd met Japan. Deze contacten leidden uiteindelijk tot de cd Tokyo’s Bad Boys.

[/column]

[/row]
September 2016 verscheen dit tweede album van de Joris Posthumus Group, opgenomen in Japan, met Japanse musici. Een uitgebreide tournee door Japan volgde. In april komt zijn Japanse band naar Nederland voor een tour door Nederland en België. Binnenkort wordt een live album opgenomen met de Joris Posthumus Group XL en daarnaast staat er een tournee op door Ghana op het programma met de Ghanese pianist Victor Dey Jr.

De afspeellijst bevat dertien nummers met klassiekers en evergreens in uitvoeringen van de grondleggers van de saxofoon en hun opvolgers, of zoals Posthumus het zelf zegt: “Deze lijst bevat vooral muziek waar ik vroeger veel naar luisterde en waar mijn inspiratie om saxofoon te gaan spelen vandaan komt. Opvallend – voor een altist – is dat er vooral veel tenornummers in staan, pas later ben ik meer naar altisten gaan luisteren.” Een inspirerende bijdrage die van Coleman Hawkins tot aan Rosario Giuliani blijft boeien.

Previous

Misha Mengelberg: bestrijder van zelfs zijn eigen systeem

Next

Jazzpodium DJS houdt van brede programmering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook