[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Bert Palinckx is al ruim 35 jaar actief in de muziek zowel als contrabassist en organisator, bij onder meer muziekpodium Paradox in Tilburg. In 1981 won hij het Meervaart Jazz Concours met Het Werken Trio en met zijn broer Jacq Palinckx leidde hij van 1983 tot 2007 de groep Palinckx. Zij speelden op een groot aantal festivals in binnen- en buitenland en maakten twee elpees en tien cd’s.

Vanaf 2008 is Bert Palinckx actief in de groep VLEK. Sinds 1999 is hij artistiek directeur van het festival November Music in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast is hij coach van diverse jonge makers en maakt hij deel uit van jury’s en commissies binnen de muziek. Voor JazzNu selecteerde hij een luisterlijst die de verscheidenheid van zijn smaak duidelijk naar voren brengt. Bijna alsof je even bij November Music bent!

Palinckx live bewonderen met VLEK kan op 30 januari te Nijmegen bij Lindenberg en op 14 februari bij Muziekpodium Zeeland in Middelburg. Voor meer data zie www.vlekmusic.nl en mis natuurlijk November Music niet, van 4 t/m 13 november 2016.

[/column]

[/row]

Previous

‘The God Squad’ is vat vol gruwelijke schoonheid

Next

Dick de Graaf en Gerard Kleijn bouwen aan fusiemuziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook