[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]Ze is pas 25 jaar, maar wist met haar warme jazzstem al menig hart te veroveren. Karsu is een Nederlandse zangeres, pianiste en sing-songwriter met Turkse roots. Carnegie Hall in New York, het North Sea Jazz Festival in Rotterdam en de opening van het Holland Festival in Amsterdam – ze kan het allemaal al van haar lijstje afvinken. In 2012 werd er zelfs al een documentaire over haar gemaakt die zijn première beleefde tijdens het IDFA.

Op 11 september verschijnt haar tweede album, Colors. Haar nieuwe album is een mix van jazz, pop en wereldmuziek. De liederen schreef ze zelf en zijn overwegend Engelstalig, op de drie songs na die ze voor het eerst zelf voorziet van Turkse teksten. Artiesten als Lorde, Lauren Hill, Stromae en Wende Snijders waren haar inspiratiebron tijdens het schrijfproces. De luisterllijst die Karsu voor JazzNu samenstelde, getuigt van deze kleurrijke mix.

Benieuwd naar het nieuwe album van Karsu? Ze presenteert dit op 16 september in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord en maakt daarna een clubtour door heel Nederland. Kijk voor meer informatie even op haar website: www.karsu.nl. [/column][/row]

Previous

Marbin zorgt met jazzrock voor schrik én verrassing

Next

K Trio beeldt wind uit als afwijkend pianotrio

Lees ook