[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Hij groeide op in Thailand, Duitsland en Uganda. Een avontuur dat hem al op jonge jaren hongerig maakte naar vele culturen en ook muziekstijlen. Natuurlijk hebben we het over Mark Alban Lotz. Niet alleen fluitist, maar ook begenadigd improvisator en componist. Zelf bracht hij al zestien albums uit als leider en speelde hij met tal van artiesten over de hele wereld.

Zijn laatste album Solo Flutes bracht hem naar Berlijn, New York en Istanbul en is tevens de eerste cd waarop hij zich presenteert in een solobezetting. Half oktober vertrekt hij naar China, Hong Kong en Taiwan voor een tour van vier weken met zijn ensemble Mark Lotz & A Fula’s Call en Solo Flutes. Aldaar stort hij zich graag in de jazz, elektronische en geïmproviseerde muziek door nieuwe samenwerkingen met vele topartiesten.

Het mag niet onvermeld blijven dat Lotz’ muziek zich ook wel vaker laat typeren als wereldmuziek met een klassiek randje. En als je dan nog even bovenstaande in ogenschouw neemt… Tja, dan krijg je dus een fantastische mix. Dat horen we terug in de luisterlijst die hij voor JazzNu samenstelde. Voor meer informatie over Lotz’ muziek raden we je aan een kijkje te nemen op zijn website en in zijn agenda natuurlijk. Veel luisterplezier van Mark! www.lotzofmusic.com (foto voorpagina Peter Putters)

[/column]

[/row]

Previous

Phil Woods overleden: een doordachte bebopper

Next

Joris Posthumus en de bad boys in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook