[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Pianist en componist Wolfert Brederode stelde een spannende luisterlijst samen voor JazzNu. Voor zijn eigen muziek is Brederode altijd op zoek naar nieuwe, karakteristieke kenmerken en focust hij graag op de natuurlijke flow. Dat horen we terug in deze lijst.

Naast zijn eigen trio en quartet is Brederode ook actief met het Yuri Honing Quartet, zijn duo met Joost Lijbaart, Batik, Susanne Abbuehl, Binary Orchied en Hjemklang. Maar daar kan natuurlijk nóg wel een groep bij. Brederode brengt begin 2016 met een nieuw trio een album uit bij ECM Records. We horen daarbij Gulli Gudmundsson op de contrabas en Jasper van Halten op drums. We wachten in spanning af!

Wolfert Brederode is met het Yuri Honing Acoustic Quartet op 25 september te horen in het Chassé Theater in Breda, op 21 oktober in JazzOUT te Heerlen, op 23 oktober in Theater De Lieve Vrouw te Amersfoort en op 24 oktober in De Lindenberg te Nijmegen. Met Oene van Geel en Oleg Fateev op 4 oktober in de Openbare Bibliotheek van Den Haag. Met Batik op 20 oktober in Musis Sacrum te Arnhem. Voor meer informatie kijk op www.wolfertbrederode.com

[/column]

[/row]

Previous

Galina Ustvolskaja: ik ben verkocht!

Next

Veel aandacht van JazzNu voor Theo Loevendie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook