[row]

[column size=’1/2′]
[/column]

[column size=’1/2′]

Niemand minder dan trombonist Wolter Wierbos fleurt JazzNu op met een luisterlijst. Deze Instant Composer is sinds de jaren tachtig actief in de jazz. Vroeger speelde hij trompet in de fanfare, maar Wierbos zag al snel dat de trombonisten voorop lopen – dat wilde hij ook.

De Instant Composers Pool van Misha Mengelberg en Han Bennink verwelkomde Wierbos vanaf 1980 en nog steeds is hij daar actief. Ook met onder andere het Gerry Hemingway Quintet, Franky Douglas’ Sunchild en Bik Bent Braam staat hij op de planken. Gevangen zijn zijn klanken op meer dan honderd albums, hij houdt er nog soloprojecten op na onder de naam Wollo’s World en dan is er nog die nieuwe aanstelling: Wierbos startte begin deze maand als docent aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem.

Wierbos verzorgt 8, 9 en 10 oktober drie avonden in de Roode Bioscoop in Amsterdam en nodigt drie verschillende trio’s uit. Tot die tijd is hij te horen in Den Bosch op 18 september met Duo Marathon in de Toonzaal. En speelt hij met Theo Loevendie, Ab Baars en Martin van Duynhoven in Cafe Welling op 20 september en in het Bimhuis op 26 september, beide in Amsterdam. Met de David Kweksilber Big Band speelt hij op 25 september in het Bimhuis. Voor meer speeldata kijk op www.wolterwierbos.nl.

[/column]

[/row]

Previous

NooTstop Sessies: muziek in informele huiskamersfeer

Next

Maarten Ornstein maakt muziek zo universeel mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook