[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

De Rotterdamse drummer Ruud Voesten (1987) is de leverancier van de nieuwe Spotify-afspeellijst. Voesten maakt deel uit van het trio van pianist Rok Zalokar dat dit jaar de Erasmus Jazz Prijs heeft gewonnen en daarmee een plaatsje heeft bemachtigd op het North Sea Jazz- en het InJazzfestival.

In 2012 begon Voesten het jazzcollectief Fat Cat met vriend en pianist Maarten Voortman, met wie hij concerten en workshops rondom Arnhem organiseerde. In 2014 richtte hij het trio Tricolour op. Een pianoloos trio dat zich heeft toegelegd op het werk van trompettist Avishai Cohen en tenor- en sopraansaxofonist Branford Marsalis. Ook is Voesten de bandleider van de onlangs opgerichte experimentele jazzband Roest. Een kwartet bestaande uit Voesten, gitarist Federico Castelli, contrabassist Alessandro Fongaro en trompettist Tom Ridderbeekx. Een door sprookjes geïnspireerde mix van Jimi Hendrix, Clifford Brown, Marcus Miller en nog veel meer. De band presenteerde 11 oktober de eerste (naamloze) EP in Walhalla te Rotterdam.
[/column]

[/row]
De afspeellijst bevat muziek van pianisten Monk en Mehldau, maar ook gitarist Reinier Baas en pianist Harmen Fraanje zijn vertegenwoordigd, evenals de zwanenzang van David Bowie. En… luister verder maar naar deze inspirerende lijst.

Previous

Duo Camusto kan spanning niet altijd vasthouden

Next

Koorddanser Louis Sclavis zal nooit naar beneden vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook