[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Vincent Houdijk is vibrafonist, drummer, percussionist, componist, arrangeur, ondernemer en docent. Het is nogal wat. Houdijk is dan ook niet voor niets uitgekozen tot Young VIP 2016 (lees: veelbelovend jazztalent). Samen met mede-VIP, pianist Rogier Telderman, reist Houdijk in 2016 door heel Nederland met de Young VIPtour.

Dat doet hij met zijn eigen band VinnieVibes. Het samenspel draait naar eigen zeggen om ‘energie’, waarbij lyrische momenten worden afgewisseld met rauwe klanken, heavy grooves en dikke swing. Echter, daar blijft het niet bij. Houdijk speelt met diverse ensembles, zoals ook het Marimba-Duo met Ramon Lormans, het trio MOYA met Teus Nobel en Tobias Nijboer en Snippers met Bart de Rijk en Alexandra Alphenaar.

Voor JazzNu stelde hij een luisterlijst samen met enkele delicate nummers. Geen zorgen, want de ritmes, ook die van de vibrafoon, houden je wel bij de les. Op absolute nummer één staat het Köln Concert van Keith Jarret (part IIB)– helaas kent Spotify deze niet. Maar mocht je die plaat thuis hebben, draai je die toch gewoon eerst nog even een keer? Benieuwd naar Vincent Houdijk? Zoek hem dan op! Op 2 december staat hij met VinnieVibes in Ridderkerk. Vergeet 2 april 2016 niet alvast te reserveren voor de album-release van Vortex, van VinnieVibes, in het Bimhuis. Een landelijke tour volgt.

[/column]

[/row]

Previous

Nacht van de Jazz in Paradox eigenzinnig gerealiseerd

Next

Ginger Baker schrijft nog altijd macabere geschiedenis

Lees ook