De Pop-Up Jazzclub in Maastricht opende het nieuwe seizoen met een meer dan creatieve binnenkomer: een concert van Tony Roe en een van Ben van Gelder en Reinier Baas. Fotograaf Jeanschoubs beleefde de opening mee.

Tony Roe

Altsaxofonist Ben van Gelder en gitarist Reinier Baas brachten hun derde album This is Water onder de aandacht van het Maastrichtse – en ander – publiek. De titel is gebaseerd op een toespraak van David Foster Wallace, een Amerikaanse dichter, schrijver en essayist. 

Reinier Baas

Wallace werd in 2002 benoemd tot professor creatief schrijven en professor Engelse taal aan het college Pomona College in Claremont Californie. In 2005 hield hij de voornoemde toespraak voor de afstudeerklas die hij onder zijn hoede had.

Ben van Gelder

Ben van Gelder en Reinier Baas beogen met hun muziek een mix te maken van gedegen improvisaties en bewustwording voor het alledaagse. Hun al vijftien jaar durende samenwerking staat daar garant voor. 

Marcel Wierckx, die bij Tony Roe zorgt voor de interactieve visuals.

Na het duo-optreden was het de beurt aan Tony Roe, de jongste Boy Edgarprijswinnaar. Zijn optreden was wederom een mengeling van elektronica, jazz, hiphop en klassieke muziek.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

POP-UP JAZZCLUB

Ainsi Maastricht, 27 septembre ’24

Ben van Gelder – altsaxofoon
Reinier Baas – gitaar
Tony Roe – piano, toetsen en elektronica

Previous

Klein-Rosaly-Warelis: klankenlandschap op zoek naar oergeluiden

Next

Matheus Nicolaiewsky (rondetijd 3.59,11)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook