De van oorsprong Sierra Leonese zanger-gitarist Bai Kamara groeide op in het Verenigd Koninkrijk, maar leeft alweer decennia in het mooie Brussel. Zijn nieuwe album ‘Travelling Medicine Man’ staat bol van invloeden uit de blues, soul, jazz en natuurlijk zijn West-Afrikaanse wortels.

Zijn fluwelen, donkere, geweldige stem leent zich voor al die stijlen. De mix werkt hier geweldig. Het is een prachtig opgeruimd levenslustig album. Het swingt en beweegt soms als de muziek van Ali Farka Touré, Oumou Sangaré, Youssou Ndour en Habib Koité, maar ook als Leadbelly, John Lee Hooker of zelfs Mississippi John Hurt. Hetgeen maar weer eens duidelijk bewijst dat alle westerse, beat-georiënteerde muziek, geheel schatplichtig is aan Afrika. Bai Kamara is daarbij in elke substijl ongelofelijk  overtuigend en accuraat met een heel ‘Delta’-bluesy toucher in zijn frasering en timbre.

De klank van het album is geweldig. Elk detail is goed hoorbaar en de aandacht die je daardoor in de muziek hoort, helpt het album naar grote hoogte te stijgen. Er is ook wat dat betreft een stukje top vakwerk afgeleverd. Wat een heerlijk album!

ERIC VAN DER WESTEN

BAI KAMARA JR. & THE VOODOO SNIFFERS

Travelling Medicine Man

Zig Zag World Records

Bai Kamara – zang en gitaar

www.baikamara.com


www.mig-music

www.zigzagworld.be

Previous

Joe Lovano en Dave Douglas flirten met WDR Big Band

Next

Kohashi/Overwater voeren naar ingenieuze klankexercities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook