De Franse pianist en bandleider Guillaume Marcenac heeft zijn wortels in de musicalwereld en werkte aan overbekende musicals zoals ‘The Lion King’, ‘Anastasia’ en ‘Billy Elliot’. Zijn nieuwste album ‘Impressions Marines’, uitgekomen op GM Records, bevat elf stukken, elk genaamd ‘Movement’ plus een titel.

Het gecomponeerde werk is allemaal niet heel erg inventief en er zijn in de diverse stukken directe quotes of schema’s uit het rijke jazzleven. Dat hoeft overigens helemaal geen probleem te zijn, maar op dit album is het niet écht boeiend want de muziek wordt nergens spannend: er komt nergens een sterk eigen gezicht om de hoek kijken. Er wordt muzikaal duidelijk gehint op de zigeuner swingperiode van Django Rheinhardt in Movement-Donald Lee (Indiana), maar ook de kwartakkoorden van Movement-Fort Brescou willen niet echt krachtig worden.

Movement-Funky Boat is een reeks Weather Report-quotes. Er wordt vakkundig en keurig gemusiceerd door het gevarieerde ensemble dat bestaat uit piano, gitaar, contrabas, cello, drums, altsaxofoon, tenorsaxofoon, trompet en vocalen. Het beste werken de stukken met een grotere rol voor de strijkers omdat daar de klankkleur van het ensemble wat sterker is dan op de stukken met blazersarrangementen, maar het album maakt geen grote indruk.

ERIC VAN DER WESTEN

GUILLAUME MARCENAC
Impressions Marines

GM Records

Guillaume Marcenac – piano en composities
Tom van der Zaal – altsaxofoon
Simon Rigter – tenorsaxofoon
Ellister van der Molen – trompet
Vincent Koning – gitaar
Christiaan van Hemert – gitaar en viool
Alex Geller – cello
Matheus Nicowlaiewsky – contrabas
Sander Smeets – drums
Tess Merlot – zang

www.guillaumemarcenac.com

Previous

Avishai Cohen’s ‘Shifting Sands’ is van wereldklasse

Next

Esther van Hees en Reindert Kragt fris en sfeervol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook