Stem en basgitaar. Een bijzondere combinatie die samenkomt in het Belgisch-Nederlandse duo Blue Sands. Esther van Hees en Reindert Kragt spelen al geruime tijd samen en op ‘No Longer Blue’ is dat te horen.

Na hun ep Flowers Made Of Clay uit 2020 is No Longer Blue pasgeleden uitgekomen op ZenneZ Records. Het is een combinatie die absoluut niet verveelt. Misschien zou je dat kunnen verwachten, maar de plaat herbergt juist een bijzondere klankkleur en klinkt verbazend fris en sfeervol. Het geluid is erg intiem en de rust die uit de muziek spreekt is prachtig.

Kragt begeleidt de zang heel efficiënt en smaakvol met een rustige en doelmatige flair, vaak in het tenorregister van de basgitaar (hoog op de hals van het instrument). Die klinkt soms als een gewone elektrische gitaar maar dan met meer diepte en minder helderheid, vanwege de dikte van de snaren. Kragt kwijt zich geweldig van zijn taak. Het is muziek voor speciale momenten, zeker geen alledaagse kost of mainstream, hoewel de muziek nergens schuurt.

Esther van Hees heeft een prachtige, overtuigende, sensitieve stem en weet exact de juiste toon neer te zetten en daarmee het duo duidelijk richting te geven. Dat doen vocalen van nature, maar hier is het extra evident. In de opname is de lucht langs de stembanden her en der prachtig te horen, hetgeen bijdraagt aan de fraaie sfeer van het album. Mooie, warme, filmische liedjes, goed gespeeld en heerlijk relaxt. Een aanrader voor een warme zomeravond of een herfstavond bij de kachel met de gordijnen dicht. Mooi blijft het….en Blue…

ERIC VAN DER WESTEN

BLUE SANDS
No Longer Blue

ZenneZ Records

Esther van Hees – vocalen
Reindert Kragt – basgitaar

www.esthervanhees.be

www.reindertkragt.nl

www.zennezrecords.com

Previous

Guillaume Marcenac kan zeker geen potjes breken

Next

Guus en Wim Janssen, een familieonder-neming

Lees ook