Het Red Light Jazz Festival in Amsterdam. Begin er maar aan: drie dagen, 43 locaties en 104 concerten. Onbegonnen werk. Dus koos fotografe Ranjani Nirosha voor een korte wandelroute om de sfeer van dit bijzondere jazzevenement vast te leggen.

 

Hans Dulfer

Hans Dulfer kan bij een festival in zijn ‘eigen’ Amsterdam natuurlijk niet ontbreken. Hij trad op in Casa Rosso met de van hem kenmerkende energie, waarbij zijn leeftijd van 79 jaar hem nog steeds niet dwarszit.

Een van de danseressen bij het concert van Hans Dulfer.

Om in de sfeer van de rode lichtjes op de Wallen te blijven, ‘kruidde’ hij zijn concert met een heuse paaldanseres, die de intentie van de rosse buurt niet beter kon benadrukken.

Wouter Kiers

Bluesrock en funk, daar wentelt een andere tenorsaxofonist zich graag in. Daarvoor moet je eveneens over veel energie beschikken en daar heeft Wouter Kiers geen klagen over. In het Paleis van de Weemoed speelde hij alsof de stukken er af moesten vliegen.

Cajan Witmer

Eveneens in het Paleis van de Weemoed speelde pianist Cajan Witmer. Met een reuze bezieling en een fijnzinnig toucher – zoals hij zelf zegt – creëert hij een warme klank en een relaxte swing.

Jerôme Hol

Jerôme Hol is de vaste gitarist van Hans Dulfer. De 38-jarige musicus is van vele markten thuis: jazz, blues, rock en fusion kennen geen enkel geheim voor hem. Hij speelde onder andere met Billy Cobham en dr. Lonnie Smith, maar Teus Nobel en Ernst Gladdum jr. zien Jerôme Hol ook graag naast zich op de bühne.

Cyril Directie

Cyril Directie bracht vorig jaar een duo-album uit met Hans Dulfer. Het kon daarom niet uitblijven dat de twee op Red Light Jazz ook acte de présence gaven. Vol overgave stortte Directie zich in het spel van Dulfer en zijn maten.

Michiel Borstlap

En wat te denken van Michiel Borstlap. Hij koos de Waalse Kerk als speelplek. Om er zijn project Memory of Enchantment gloedvol te vertolken. Hij schreef het stuk voor de jazzlegendes Herbie Hancock en Wayne Shorter ter gelegenheid van de eerste prijs die hij in 1996 behaalde tijdens de Thelonious Monk Jazz Composers Competition. Hancock en Shorter voerden het toen uit in Washington, op Red Light Jazz speelde Michiel Borstlap het met ander eigen werk en stukken van Hancock.

Dansen en feesten op jazzmuziek in het Paleis van de Weemoed.

De Wallen zijn voor veel Amsterdammers een plek geweest om te feesten en te dansen. Tijdens Red Light Jazz herleefden oude tijden. Zie hoe deze bezoekers in het Paleis van de Weemoed jazzmuziek te baat namen om de beentjes los te gooien.

REDACTIE
Foto’s RANJANI NIROSHA

 

Red Light Jazz Amsterdam

Previous

Hunter, Woodward en De Bruijn uiterst veelzijdig

Next

Doek Festival zet zijn muziek twee dagen in de markt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook