JazzNu is begaan met het lot van de jazz en zijn uitvoerders. Daarom stelt medewerker Tom Beetz met regelmaat aan telkens een andere musicus deze vraag:

 

Hoe geeft Bo van de Graaf in het corona-tijdperk invulling aan zijn kunstenaarschap?

 

Bo van de Graaf. Foto Tom Beetz

“Ik heb de komende tijd nog veel klussen te doen. De nieuwe I Compani-cd is zo goed als klaar dus de pr, verkoop, enzovoorts gaan binnenkort van start. Ik maak regelmatig korte filmpjes met ouder materiaal. Die worden via Facebook, WhatsApp en e-mail verspreid. Op deze manier blijf ik toch nog een beetje zichtbaar en hoorbaar. Verder probeer ik na te denken over nieuwe plannen voor de toekomst, maar onduidelijk is wanneer die toekomst begint en hoe die er uit gaat zien.

Concerten in de 1,5 meter-samenleving vind ik geen prettig vooruitzicht en ook niet economisch haalbaar. Live-muziek is juist gebaat bij de collectieve beleving en die gaat teloor als het publiek in plukjes verspreid in de zaal zit. Een concertzaal is geen bakkerswinkel. Een toekomst zonder grote ensembles, big bands, orkesten… Ik wil er niet aan denken. Componeren zonder concreet vooruitzicht op uitvoeringen levert weinig inspiratie op.

Bo van de Graaf. Foto Tom Beetz

Dit is een mooie tijd voor de grote schoonmaak van mijn muziekarchief. Gelukkig kan ik terugkijken op veertig tot vijfenveertig mooie jaren, maar de musici die pas begonnen zijn hebben het veel moeilijker. Aan de andere kant: zij komen deze crisis wel weer te boven, maar voor de musici van 60+ die toch al een beetje richting uitgang lopen is dat nog maar de vraag. Gaan we ooit nog meemaken dat alles weer draait zoals we het graag zien ???”

 

www.icompani.nl

Previous

Berimbau

Next

Bajan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook