JazzNu is begaan met het lot van de jazz en zijn uitvoerders. Daarom stelt Rinus van der Heijden deze vraag:

 

Hoe geeft drummer Roberto Haliffi in het Corona-tijdperk invulling aan zijn kunstenaarschap?

 

Roberto Haliffi: "Laten we positief blijven, dames en heren, we gaan de goede kant op." Foto Ranjani Nirosha
Roberto Haliffi: “Laten we positief blijven, dames en heren, we gaan de goede kant op.” Foto Ranjani Nirosha

“Corona links, Covid 19 rechts en plotseling geen live optredens meer. ‘And now what?’ Wel met collega’s in contact blijven, natuurlijk, elkaar steunen en informatie uitwisselen. Wij musici, die op een podium staan om onze kunst met een aanwezig publiek te delen zijn nu totaal belemmerd, de nieuwe situatie brengt ons financieel en gevoelsmatig uit balans en uit onze dagelijkse routine.

Roberto Haliffi: "Hey, I love music, al meer dan vijftig jaar." Foto Ranjani Nirosha
Roberto Haliffi: “Hey, I love music, al meer dan vijftig jaar.” Foto Ranjani Nirosha

Hey, I love music en al meer dan vijftig jaar ben ik een uitvoerend musicus die voornamelijk (buiten studiowerk en lesgeven) op podia staat met bands die modern-, free-, latin-, klezmer- of fusion jazz spelen. Dan opeens zit je thuis, dat is niet zo inspirerend, de vitaliteit neemt af. Om toch iets te doen om ziel en gevoel te voeden ben ik online met collega’s gaan spelen. Ook op de boot van Burton Greene hebben we live gespeeld en opnames gemaakt. (op gepaste afstand). Verder is het me gelukt, dankzij Gary Feingold, jamsessions te organiseren in café Belcampo (cultuurcentrum), weliswaar alleen voor muzikanten, zonder publiek, maar toch super goed voor ons. Ik ben ook bezig wat nieuwe arrangementen te schrijven, dat geeft ook een goed gevoel.

Laten we positief blijven, dames en heren, we gaan de goede kant op: onlangs kwam mij ter ore, dat het project Jewish Jazz, featuring Miriam van Dam, door gaat. Gaat plaatsvinden op diverse podia en in meerdere theaters. Tweede goede nieuws is, dat jazzcafé Alto weer gaat beginnen met live optredens. Er is geen twee zonder drie: pianist Burton Greene vertelde me over een mogelijke tour in India, waar hij mee bezig is. Zo te zien lijkt het erop, dat live music er weer aan zit te komen. Ik wens dan ook, dat mijn collega’s snel weer in beweging kunnen komen. Live music is belangrijk voor ons allemaal, musici en publiek, de beleving is veel sterker dan via een scherm of speakerbox.

Roberto Haliffi: "Zo te zien lijkt het erop, dat live music er weer aan zit te komen." Foto Ranjani Nirosha
Roberto Haliffi: “Zo te zien lijkt het erop, dat live music er weer aan zit te komen.” Foto Ranjani Nirosha

Now we can see the light at the end of the tunnel…”

 

Previous

Hè, hè, eindelijk Boy Edgar Prijs voor Ack van Rooyen

Next

Sheng

Lees ook