Carlo Nardozza en Philippe Thuriot vormen sinds een jaar een muzikaal paar. De eerste is trompettist, de ander accordeonist. Hun boodschap is helder: muziek is muziek. Het duo trad op in The Commons in Maastricht, fotograaf Jeanschoubs schoof aan.

 

Philippe Thuriot: van Bach tot jazz.
Philippe Thuriot: van Bach tot jazz.

Carlo Nardozza werd geboren in het Belgische Genk, leerde op zeer jeugdige leeftijd trompet spelen in een harmonie-orkest en kent Dizzy Gillespie als zijn grootste inspiratiebron. “Vooral door zijn spel, maar ook vanwege zijn optimisme en uitstraling van geluk”, zegt hij daar zelf over.

Carlo Nardozza, meester op de trompet en kung-fu.
Carlo Nardozza, meester op de trompet en kung-fu.

Om zijn geest in een goed lichaam te laten huizen, beoefent Carlo Nardozza kung-fu, waardoor hij onder meer ook zijn ademhaling strak onder controle houdt. Hij noemt zichzelf geen jazzmusicus, maar gewoon musicus. Hetgeen inhoudt dat hij zich van allerlei stijlen bedient.

Philippe Thuriot
Philippe Thuriot

Hetzelfde geldt enigszins voor Philippe Thuriot. Hij slingert tussen barok, eigentijdse klassieke muziek en jazz. En doet dat al veertig jaar lang. Je hoort in zijn spel Johann Sebastian Bach, maar evengoed Balkanmuziek, pop en Argentijnse klanken.

Om even op adem te komen, was het goed toeven op het terras van The Commons.
Om even op adem te komen, was het goed toeven op het terras van The Commons.

Onnodig te zeggen dat het publiek deze zondagmiddag al deze muzikale werelden als een stortvloed over zich heen kreeg. Soms was het daarom even goed toeven buiten de concertruimte. Om op het terras van The Commons even op te laden voor hetgeen Nardozza en Thuriot nog meer voor iedere bezoeker in petto hadden.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

CARLO NARDOZZA EN PHILIPPE THURIOT

The Commons Maastricht, 16 augustus 2020

Carlos Nardozza – trompet
Philippe Thuriot – accordeon

www.philippethuriot.com

www.carlonardozza.eu

 

Previous

Oğuz Büyükberber Trio zoekt intensief de vrije val op

Next

Cor Fuhler: herinneringen aan een muzikale Maverick

Lees ook