In het kader van JazzLab 25 jaar presenteerde C-Mine in Genk een dubbelconcert rond pianist Hendrik Lasure. De pianist trad aan met Amber Haze en warm bad. Jazzlab 25 jaar presenteert een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz, met een blik op de toekomst. Vier toonaangevende muzikanten krijgen vrij spel om een gloednieuw project te lanceren. Deze avond was het Hendrik Lasure met zijn twee projecten. Fotograaf Jeanschoubs zat op de eerste rij.

Sam Comerford

Lasure is een van de aanstormende talenten in de Belgische jazzscene. Hij stapte het muziekmilieu binnen met een studie klassiek piano en viool. Een plaat van Dizzy Gillespie zorgde voor zijn overstap naar jazz en componeren.

Hendrik Lasure

Als publieksopwarmer bracht Hendrik Lasure deze avond Amber Hazeeen band die radicale improvisatie, songs en elektronica verenigt, met met de Italiaanse, in Amsterdam wonende vocaliste Francesca Palamidessi als spitsroedenloopster.

Marco Giongrandi

In de tweede set presenteerde Hendrik Lasure onder de naam warm bad al het talent waarmee hij de laatste jaren in aanraking kwam; een synthese van zijn jonge carrière. Hendrik Lasure benutte deze JazzLab-carte blanche om nieuw werk te componeren voor deze zevenkoppige band met daarin maar liefst drie gitaren. Het concert werd schipperen tussen harmonie en dissonantie, tussen vaste structuren en improvisatie en tussen abstracte klanken en toegankelijke meeslepende deuntjes.

Francesca Palamidessi

Hendrik Lasure kennen we vooral als pianist van het duo SCHNTZL, waarmee hij samen met drummer Casper Van De Velde zijn prijzenkast al redelijk vulde. Het duo kent een eigenzinnig idioom, dat verwijst naar het minimalisme van Wim Mertens en Philip Glass, verrijkt met hedendaagse elektronische elementen en improvisatie.

Benjamin Sauzereau

Al deze elementen brachten Hendrik Lasure en de zijnen onder in het dubbelconcert dat een mooie doorsnee gaf van hetgeen borrelt en broeit in de moderne Belgische jazzscene.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

Hendrik Lasure – Warm Bad en Amber Haze
C-Mine Genk (B), 2 april ‘19

Amber Haze
Francesca Palamidessi – zang en elektronica
Hendrik Lasure – piano en elektronica
Casper Van De Velde – drums

warm bad
Sam Comerford – tenor- en bassaxofoon
Vitja Pauwels  – gitaar
Benjamin Sauzereau – gitaar
Marco Giongrandi – gitaar
Doet Kempeneer – contrabas
Casper Van De Velde – drums
Hendrik Lasure – piano en compositie

 

www.hendriklasure.com

Previous

JOC en Fuse: fusie met álle muziek van de wereld

Next

Transition: van absint tot woeste branding op de kust

Lees ook