Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met op de achtergrond Fuse in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is op dit moment erg actief. Pas nog haalde het de kolommen van JazzNu met zijn zoektocht naar nieuw werk in het Bimhuis in Amsterdam, deze avond ging het een fusie aan met de formatie Fuse in Den Haag. Fotografe Ranjani Nirosha ging al het moois vastleggen.

Mascha van Nieuwkerk en Emma van der Schalie

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) en Fuse beslaan twee generaties. Maar ook twee verschillende muzikale werelden. Op dit moment toeren ze door het land met muziekstukken van uiteenlopende componisten als Béla Bartók, Michel Petrucciani en Brad Mehldau. En uiteraard eigen werk.

Julia Philippens en Jorg Kaaij

Het profiel van het JOC is inmiddels genoegzaam bekend. Het wordt bevolkt door ervaren jazzmusici maar ook met aankomend Nederlands talent. Het orkest kiest altijd voor een breed repertoire. Eigentijdse gecomponeerde muziek, pop-, rock-, en jazzmuziek gaan hand in hand.

Julia Philippens

Fuse is een sextet dat eveneens in de volle breedte van het muzikale spectrum opereert. Voor klassiek, wereldmuziek, jazz- en andere improvisatiemuziek draait het zijn hand niet om. Vier maanden geleden verscheen de laatste cd Studio 2, in 2017 werd Fuse met het album Studio genomineerd voor de Edison Klassiek Publieksprijs.

Emma van der Schalie

Fuse werd in 2012 opgericht door studenten van het Conservatorium in Amsterdam, die nog bezig waren aan hun studie klassiek en jazz. Het credo is vanaf het begin ongewijzigd: muziek spelen die ze zelf leuk vinden, ongeacht welk genre het betreft. In twee jaar tijd organiseerde Fuse negen maal de concertserie ConFuse; het werd de voedingsbodem voor de kwaliteit die het sextet nu kenmerkt.

REDACTIE
Foto’s RANJANI NIROSHA

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Fuse
Zuiderstrandtheater Den Haag, 30 maart ‘19

Fuse:
Julia Philippens – viool
Emma van der Schalie – viool
Adriaan Breunis – altviool
Mascha van Nieuwkerk – cello
Tobias Nijboer – contrabas
Daniel van Dalen – percussie

www.fusemusic.nl

www.jazzorchestra.nl 

 

Previous

All Ellington steekt Duke Ellington naar de kroon

Next

Hendrik Lasure c.s. modellen moderne Belgische jazzscene

Lees ook