Hij wordt gezien als een aanstormend talent op gitaar. Althans volgens een aantal media. Maar Jonathan Kreisberg loopt als meer dan een kwart eeuw mee aan het internationale jazzfront. Fotograaf Jeanschoubs ging op zoek wat dat precies inhoudt.

Colin Stranahan

Jonathan Kreisberg is gitarist en componist. Hij bracht al tien cd’s uit onder eigen naam, waaronder een aantal op het label Criss Cross Jazz. De laatste twee zijn Capturing Spirits en Kreisberg Meets Veras. Met Veras wordt natuurlijk Nelson Veras bedoeld, gitaarspecialist op nylonsnaren. 

Luca Alemanno

Het spel van Jonathan Kreisberg wordt gekenmerkt door harmonie en melodie, maar van uitgebreide, eigenzinnige improvisaties is hij ook niet vies.

Jonathan Kreisberg

Voor zijn Europese tournee laat Kreisberg zich begeleiden door Marko Churnchetz, een Sloveense pianist die net als Kreisberg in New York woont en even goed thuis is in jazz als in klassieke- en popmuziek.

Marko Churnchetz

En verder met Luca Alemanno, die is geboren in Italië, naar New York trok en onder andere werkte met Dee Dee Bridgewater, Joe Lovano, Stanley Jordan en Maria Schneider. Colin Stranahan is afkomstig uit Denver, nam eveneens de trein naar New York, waar hij in de band van Dr. Lonnie Smith Jonathan Kreisberg ontmoette. De drummer werkte onder andere met Kurt Rosenwinkel, Fred Hersch en Herbie Hancock.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

JONATHAN KREISBERG QUARTET

Pop Up Jazzclub Maastricht / Jazz Maastricht, 15 maart ‘24

Jonathan Kreisberg – gitaar
Marko Churnchetz – piano
Luca Alemanno – contrabas
Colin Stranahan – drums

Pop Up Jazzclub

Previous

Transition Festival van een koele bries tot keihard beuken

Next

Dareyn Q.7 stijgt met vermenging oosters en westers feilloos ten hemel

Lees ook