‘The 7 Year Itch’ is de titel van de nieuwste cd van Kim in the Middle. Achter die bandnaam houdt zangeres Kim Versteynen zich schuil. Zij presenteerde deze avond in De Ploeg in Diepenbeek (B) de nieuwe cd. Fotograaf Jeanschoubs was erbij.

 

Kim Versteynen

Kim Versteynen is een eigenzinnige vocaliste, in die zin dat zij goed nadenkt over haar repertoire. Zomaar wat covers bij elkaar vegen is er niet bij. Zij kiest bewust composities die haar stem aan kan én die bij haar stemgeluid passen.

Arne Van Coillie is de vaste pianist van Kim Versteynen.

Braziliaans komt voorbij, Kate Bush, Nina Simone, maar ook eigentijdse jazz van bijvoorbeeld Eberhard Weber. In het verleden durfde zij ook een gok aan als Little Wing van Jimi Hendrix, maar met The 7 Year Itch houdt zij zich meer aan de veilige kant van de streep.

Kim Versteynen

De Ploeg presenteert elke maand een jazzavond waarvoor een solist wordt uitgenodigd, die door een vast trio wordt begeleid. Ditmaal dus Kim Versteynen, van wie de vaste groep van De Ploeg tevens de band is van de zangeres. De vocaliste is al geruime tijd bezig met de promotie van haar cd. In februari ‘ving’ fotograaf Jeanschoubs haar nog in Heusden-Zolder. Voor de rubriek Jazz in Beeld van JazzNu levert een expressieve vocaliste als Versteynen immer dankbare resultaten op.

De handen van pianist Arne Van Coillie gaan even zorgvuldig met de toetsen om als de stem van Kim Versteynen met haar muzikale materiaal.

The 7 Year Itch is de derde cd van Kim Versteynen. Het is duidelijk dat haar evolutie zich vooral uitstrekt naar een nog steviger repertoire, waaraan zij haar stem kan toetsen. Of dat nu jazz heet of pop, dat maakt de Vlaamse niets uit.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

Kim in the Middle – The 7 Year Itch Release Tour
De Ploeg Diepenbeek, 27 juni ‘19

Kim Versteynen – zang
Arne Van Coillie – piano
Flor Van Leugenhaeghe – contrabas
Gert-Jan Dreessen – slagwerk

www.kimversteynen.com

Previous

Boy Edgar Prijs 2019 naar duizendpoot Jasper Blom

Next

Tiny Legs Tim en Steven Troch voor het betere blueswerk

Lees ook