Authentieke blues met een eigentijds en persoonlijk karakter. Zo wordt het concept omschreven van Tiny Legs Tim. Hij mag worden beschouwd als één van de belangrijkste namen in de Belgische rootsscene. Tijd voor JazzNu om eens langs te gaan voor een korte foto-impressie. Jeanschoubs kweet zich weer met zorg van deze taak.

 

Tiny Legs Tim is slide-gitarist en zanger, belangrijke vertegenwoordiger van de blues- en rootsscene in België.

Tiny Legs Tim, artiestennaam van Tim De Graeve (1978) is niet alleen een begenadigde slide-gitarist en zanger, maar ook een lyrische liedschrijver met een uitgekiend gevoel voor harmonie en zuiverheid. Zijn veelzijdigde liefde voor de blues en roots-muziek klinkt altijd in zijn muziek door.

Steven Troch, muzikaal kompaan van Tiny Legs Tim.

In harmonicaspeler Steven Troch vond hij een muzikale maat voor het leven. De twee musici spelen volledig akoestisch met slechts één microfoon. Zij creëren daarmee een eigen geluidsspectrum dat een unieke auditieve ervaring voor het publiek oplevert. Met als trefwoorden intiem, gedetailleerd en dynamisch.

Het publiek in Genk lijkt evenzeer gelouterd in de bluesscene.

De uit Gent afkomstige Tiny Legs Tim bracht vorig jaar maar liefst twee albums uit: Melodium Rag en Live At Sint-Jacobs, opgenomen tijdens de Gentse Feesten 2016. Intussen ligt er alweer een nieuw bandalbum klaar, dat begin 2020 verschijnt.

Een van de mijnschachten van C-Mine in Genk, waar onder de concerten van ‘Jazz op het Plein’ plaatsvinden.

Sinds Melodium Rag vormt Tiny Legs Tim een duo met Steven Troch. En dan vindt de gitarist-zanger ook nog tijd om onafgebroken en in verschillende bezettingen over de wereld te touren. Genk mocht er deze avond op het terrein van een voormalige kolenmijn, volop van proeven.

REDACTIE
Foto’s JEAN SCHOUBS

 

Tiny Legs Tim & Steven Troch – Jazz op het Plein
C-Mine Cultuurcentrum Genk (België), 3 juli ’19

Tiny Legs Tim – slide-gitaar en zang
Steven Troch – mondharmonica

www.tinylegstim.com

www.steventroch.com

Previous

Kim Versteynen nog altijd de boer op met nieuwe cd

Next

Een reis in noten van Vandoorn en Van Vugt

Lees ook