De Franse basgitarist Laurent David bracht zojuist zijn album ‘Naked’ uit, een soloproject. Nu is hij op tournee, niet in zijn eentje maar met zanger David Linx. Fotograaf Jeanschoubs ging in Luik kijken wat zo’n duo-optreden behelst.

David Linx

Laurent David durfde het aan om in februari Naked uit te brengen, een soloproject waarvan hij zegt dat het geen jazzrock is. Toch is het een mengeling van jazz en rock en scheert hij soms langs de erfenis van jazzrockreuzen als Jaco Pastorius en de Zweedse bas-weirdo Jonas Hellborg.

Tijdens zijn concert in Luik bracht hij stukken van Naked, dat geheel uit improvisaties bestaat. Die improvisaties zijn de vertrekpunten waarop de basgitarist en zanger David Linx elkaar opzoeken. De Belgische vocalist – ooit nog drummer – heeft een aparte stijl van zingen gevonden.

Laurent David

Die berust op scatzang – overblijfsel uit die drumperiode? – maar vooral op vocale improvisatie, die van zijn stem een volwaardig instrument maken. Linx reikt echter verder: hij is ook bedreven in het Franse chanson en is componist voor film en danstheater. Tijdens zijn concerten werpt hij al die verworvenheden in de strijd.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

Laurent David en David Linx – Naked Bass Solo
L’An Vert Luik, 13 april ‘19

Laurent David– basgitaar
David Linx– zang

www.davidlinx.com

www.lanvert.be

Previous

Yuri Honing Acoustic Quartet trekt volle bak bij kaarslicht

Next

LABtrio met liefde vastgelegd in Cultuurcentrum Hasselt

Lees ook