Achter One Frame Movement gaan drie jonge Belgische musici samen. Ze traden deze avond op in C-Mine in Genk. Fotograaf Jean Schoubs trok erheen voor een korte fotosessie.

Sander De Block

Eigen composities technisch-muzikaal telkens maar weer construeren en deconstrueren. Zo zou je het concept van One Frame Movement kunnen omschrijven. Daarvoor is improvisatie nodig, veel improvisatie. Daarvan maken Marijn Claeys, Anton Lambert en Sander De Block dan ook uitgebreid gebruik.

Marijn Claeys

One Frame Movement put daarbij uit vele bronnen. Jazz staat voorop, maar ook indie, blues, filmmuziek en nieuwe visies op de verbintenis van jazz en popmuziek à la GoGo Penguin komen voorbij.

Anton Lambert

Alleen toetsen, contrabas en slagwerk zouden een omschrijving als pianotrio rechtvaardigen, maar het feit dat bijvoorbeeld contrabassist Anton Lambert ook een begenadigd elektronicamusicus is, verbreedt de mogelijkheden van One Frame Movement ten zeerste. En daarmee ook de betekenis van de naam, want dit trio doet heel wat meer dan alleen in de richting van One Frame bewegen.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

ONE FRAME MOVEMENT

C-Mine Genk (B), 19 juli ’23

Marijn Claeys – toetsen
Anton Lambert – contrabas en elektronica
Sander De Block – slagwerk

Previous

‘The Trail’ van Frans Vermeerssen Trio wortelt in wat ooit was

Next

‘Soft Steel’ van Deon zoekt én vindt verdieping en doorgronding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook