Pop-up Jazzclub is de naam van een nieuw podium in Maastricht. Het eerste concert dat er werd georganiseerd, geeft alle hoop voor de toekomst. Fotograaf Jeanschoubs ging er meteen een kijkje nemen.

Tutu Puoane

Voor dit eerste concert tekende zangeres Tutu Puoane, die met haar eigen kwartet aantrad. De Belgisch-Zuid-Afrikaanse zangeres is meer dan een innemende persoonlijkheid; ze voegt waardevolle elementen toe aan de wijze waarop zij ‘haar’ jazz uitdraagt. Ze doet dat onder meer een afgewogen balans tussen woord en muziek en een even uitgekiende mix van jazz en soul.

Ewout Pierreux

Voor dit optreden liet zij zich omringen door in elk geval twee doorgewinterde Belgische jazzmusici: pianist Ewout Pierreux en slagwerker Dré Pallemaerts. Brice Soniano is de contrabassist binnen het kwartet.

Brice Soniano

Samen met Ewout Pierreux schreef Tutu Puoane een repertoire, dat stoelt op de woorden van haar landgenote Lebogang Mashile. Deze 43-jarige schrijfster, dichteres en actrice werd geboren in New York, uit verbannen Zuid-Afrikaanse ouders. Na afschaffing van de apartheid keerde Mashile naar Afrika terug. Daar is zij een beroemdheid, onder meer door haar rol in de film Hotel Rwanda.

Dré Pallemaerts

Pop-up Jazzclub is een initiatief van Jazz Maastricht, dat hiervoor samenwerkt met Theater aan het Vrijthof. Elke voorlaatste vrijdag van de maand zijn er concerten in de foyer en theaterzaal van Kumulus, centrum voor amateurkunstbeoefening in Maastricht. De programmering is gestoeld op traditionele jazz, modern en crossover.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

TUTU PUOANE – VAN POËZIE NAAR MUZIEK… EN TERUG
Pop-up Jazzpodium Maastricht, 22 april ’22

Tutu Puoane – zang
Ewout Pierreux – piano
Brice Soniano –
contrabas
Dré Pallemaerts –
slagwerk

 

www.jazzmaastricht.com

Previous

Blinddoektest met Karel van Eerd

Next

BIM-feest met – natuurlijk – veel praatjes en muziek

Lees ook