De Pop Up Jazzclub in Maastricht haalde een bijzonder trio in huis: zangeres Izaline Calister, gitarist Ed Verhoeff en trombonist Ilja Reijngoud. Fotograaf Jeanschoubs ging kijken hoe dat uitpakte.

Ilja Reijngoud

Izaline Calister houdt wel van muzikale avonturen. Zij werpt zich met gemak op theatershows, nam het oeuvre van Harry Belafonte al eens onder de loep, stelt de slavernij ter discussie en onderneemt optredens met musici van velerlei aard.

Deze avond trad zij aan met gitarist Ed Verhoeff en trombonist Ilja Reijngoud. Haar mengeling van volksmuziek van Curaçao en Afro-Caribische jazz kreeg daarbij uitbreiding van nieuw, eigen werk.

Ed Verhoeff

Aleen al de instrumentatie is bijzonder: stem, trombone en gitaar. Waarbij de keuze voor de bedieners van die instrumenten cruciaal is. Ed Verhoeff is even veelzijdig als Izaline Calister, omdat hij zich met groot gemak begeeft op terreinen als jazz, latin en americana. Hoe nauw kun je bij elkaar aansluiten?

Trombonist Ilja Reijngoud maakt de cirkel rond. Hij vormt met Ed Verhoeff het duo The Art of Two – what’s in a name – en tikt evenveel stijlen aan als zijn beide medemusici. Gelouterd in grote orkesten als het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en The Cubop City Big Band, sleept hij bovendien een oneindige reeks optredens met individuele musici met zich mee.

Izaline Calister

 De Pop Up Jazzclub heeft in zijn korte bestaan al een gedegen reputatie opgebouwd. Elke derde vrijdag van de maand tovert Jazz Maastricht samen met Theater aan het Vrijthof, de foyer en theaterzaal van Kumulus om tot een jazzclub met avondvullende concerten.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

IZALINE CALISTER – ED VERHOEFF – ILJA REIJNGOUD

Pop Up Jazzclub Maastricht, 23 februari ’24

Izaline Calister – zang en composities
Ed Verhoeff – gitaar
Ilja Reijngoud – trombone

www.izalinecalister.com

www.iljareijngoud.com

www.edverhoeff.com

Previous

Op je tenen lopend luisteren naar Marc van Vugts ‘The Curious Badger’ 

Next

Mo van der Does (rondetijd 4.31,93)

Lees ook