De popformatie Room Eleven was de opstap van zangeres Janne Schra naar een muzikale carrière. Nadien maakte ze onder meer soloplaten. Als solozangeres manifesteerde zij zich deze avond ook in Ainsi Maastricht, ondanks de kleine bezetting die haar assisteerde. Fotograaf Jeanschoubs legde daarom alleen de zangeres liefdevol vast.

 

Janne Schra

Hey, hey, hey was de simpele titel van een hit waarmee Janne Schra hoge ogen gooide en die haar warempel in 2006 een Edison Jazz Award en in 2009 de Zilveren Harp opleverde. Na Room Eleven en Schradinova wierp Janne Schra zich vooral op solowerk.

Janne Schra

Haar laatste studioalbum Ponzo, inmiddels al vier jaar oud, werd genomineerd voor een Edison en de 3voor12 Award. OK is de titel van haar nieuwste cd.

Janne Schra zingt het liefst solo en als ze zich laat begeleiden doet ze dat in een intieme bezetting. Waarbij je mag denken aan een Franse jazzbar in de jaren zestig. Jazz is altijd dichtbij: swing en gipsyjazz zijn dan vaak de basis. Fotograaf Jeanschoubs koos er in Maastricht dan ook voor om alleen de zangeres voor zijn lens te laten figureren.

Janne Schra

Janne Schra is een van de zangeressen die op 22 mei aanwezig is in het Amsterdamse Bimhuis tijdens An Evening for Bob Hagen, waar onder andere ook Fay Claassen, Ack van Rooyen, Bart van Lier, Frans van der Hoeven en John Engels optreden.

REDACTIE
Foto’s JEANSCHOUBS

 

www.janneschra.com

Previous

Actie tegen noodsituatie van jazz in Nederland

Next

Nieuwe 'Einstein on the Beach' in de Oude Kerk Amsterdam

Lees ook