Avishai Cohen heeft de filmmuziek geschreven voor de film ‘C’est la vie’ van de regisseurs Olivier Nakache en Eric Tolédano, bekend van de zo succesvolle rolprent ‘Intouchables’. Het is voor de eerste maal dat de contrabassist zich aan zo’n klus heeft gewaagd. ‘C’est la vie’ gaat vandaag in première. Eric Tolédano zegt dat de muziek van Avishai Cohen een echt karakter vormt in de film, die een muzikale synthese is van percussie, darbouka’s, contrabas en piano. De instrumenten worden ingezet voor a-typische ritmes.


“De jazz van Avishai begeleidde ons tijdens het gehele schrijfproces”, verklaart Olivier Nakache. “De speciale tempi en ritmes inspireerden ons, omdat dit alles zo geïmproviseerde klinkt, terwijl het helemaal is gecomponeerd. De muziek paste uitstekend bij het verhaal dat wij wilden vertellen. Wij wensten onze muzikale horizonten te verbreden, dus zochten Eric en ik Avishai na een van zijn concerten op en vroegen hem iets uit te proberen voor onze film. Hij stemde er onmiddellijk mee in. Het was een onverwachte ontmoeting, die een geweldige verrassing opleverde.”

“Eigenlijk wilden wij altijd al een musicus die een blik zou werpen op een andere discipline dan muziek”, vult Eric Tolédano aan. “En jazz is het muzikale genre dat ons het meest fascineert. Omdat in jazzmuziek, net als in een film, alles moet worden gesynchroniseerd om emotie te kunnen bewerkstelligen. De muziek die Avisha Cohen heeft gecomponeerd, illustreert perfect hoe een avond vol verrassingen en onverwachte zaken er uit kan zien.”

C’est La Vie handelt over Max, de eigenaar van een cateringbedrijf, die al honderden feesten en partijen organiseerde. Nu moet hij een bruiloft regelen, waarbij plotseling allerlei tegenslagen opdoemen. Geluk dreigt over te slaan in chaos. De hoofdrollen worden gespeeld door Jean-Pierre Bacri, Gilles Lellouche, Suzanne Clément, Jean-Paul Rouve en Benjamin Lavernhe.

REDACTIE

De trailer van de film C’ est la vie! 

 

Previous

Brad Mehldau en Chris Thile; synergie en spelvreugde

Next

Kneebody laat zich nog altijd niet in een hokje plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook