[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

De Sloveense pianist en componist Rok Zalokar is de volgende ‘leverancier’ van Spotify. Hij studeerde 29 mei jongstleden af aan de Codarts Academie, gevestigd in zijn tegenwoordige woonplaats Rotterdam. Al op jonge leeftijd leerde hij accordeon, gitaar en piano bespelen. Hij raakte in toenemende mate geïnteresseerd in jazz en geïmproviseerde muziek. Zalokar studeerde ook aan het conservatorium van Ljubljana, met als hoofdvak jazzpiano. In 2013 bracht hij met zijn trio het eerste, titelloze, album uit. In de zomer van 2014 ontving hij de Jazzonprijs voor de beste Sloveense jazzcompositie en met zijn trio won hij de Jazzon Live-prijs. In zijn nieuwe woonplaats Rotterdam startte hij de experimentele band Kukushai, bestaande uit piano/synthesizer, zang en slagwerk.

Zijn Spotifylijst is behoorlijk gevarieerd en bestaat uit muziek uit verschillende stromingen en windrichtingen. Aan deze bijdrage valt af te lezen dat we te maken hebben met een muzikale veelvraat. Naast Erroll Garner, Tigran Hamsyan en Craig Taborn staan minder gangbare namen als Temusewo Mukasa, Jacob Anderskov en Tim Hecker op Roks lijstje.
[/column]

[/row]

Deze zomer gaat Zalokar op toernee met Kukushai om het nieuwe album Fruitile te promoten. Dit album wordt op 28 juni in het Rotterdamse Dizzy gepresenteerd. Daarnaast komt er in juni een album uit van het duo Dvojina, bestaande uit Zalokar en zangeres Nina Virant.

Meer over Zalokar en zijn muziek is te vinden op zijn website

www.rokzalokar.com

Previous

StarkLinnemann verleent Cellofestival aparte glans

Next

JazzCase Neerpelt: voor al uw afwijkende jazzmuziek

Lees ook