[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′]

Deze week is het de beurt aan de jonge Tilburgse zangeres Sanne Rambags om de Spotifylijst samen te stellen. Rambags heeft sinds ze in 2013 aan het conservatorium te Tilburg is begonnen op muzikaal gebied niet stilgezeten.

Ze heeft afgelopen maand opgetreden met haar trio, bestaande uit gitarist Bram Stadhouders en slagwerker Joost Lijbaart op Haarlem Jazz & More en de Amsterdamse Uitmarkt. Rambags is geïnspireerd door Scandinavië, Noorwegen in het bijzonder en dat zie je terug in haar afspeellijst: pianist Ketil Bjørnstad (tweemaal) en de contrabassisten Lars Danielsson en Mats Eilertsen en volgens de zangeres missen er nog een aantal namen. “Veel van de muziek die ik beluister staat niet op Spotify omdat de albums zijn uitgebracht bij ECM. Zo konden bijvoorbeeld Susanne Abbuehl, Jan Garbarek en Tord Gustavsen niet mee in het lijstje.” Ook zangeressen ontbreken niet, Joni Mitchell is met twee nummers vertegenwoordigd en de Noorse Mari Boine sluit het lijstje af.
[/column]

[/row]

“Naast het trio met en Bram, zing ik nog in een ander trio met Sjoerd van Eijck (piano) en Koen Smits (trompet) onder de naam Mudita. Daarnaast ben ik in 2015 geselecteerd voor het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) onder leiding van Martin Fondse.”

www.sannerambags.nl

Previous

Jazz in Japan is laagdrempelig én tegelijkertijd exclusief

Next

Met Francien van Tuinen in Tokio aan een kommetje sake

Lees ook